Kukoricás chili sin carne leves
A chili con carne ihlette leves recept, nyárra könnyebb formában, hús nélkül. A paradicsomos, fűszeres, chilis levesbe kaliforniai paprikát, édes kukoricát, vörösbabot teszünk, tálaláskor pedig sok sajttal a tetején kínáljuk, újhagymával és korianderrel megszórva, mellé tortilla chipssel.
Közepes nehézségű
5 személy
45 perc
Hozzávalók
5 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 hagyma
1 sárga kaliforniai paprika
2 ek. sűrített paradicsom
10 dkg cheddar
3 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
2 szál újhagyma
tortilla chips
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
só
bors
olívaolaj
½ l alaplé vagy víz
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 hagyma
1 sárga kaliforniai paprika
2 ek. sűrített paradicsom
10 dkg cheddar
3 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
2 szál újhagyma
tortilla chips
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
só
bors
olívaolaj
½ l alaplé vagy víz
hozzávalók 5 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 hagyma
1 sárga kaliforniai paprika
2 ek. sűrített paradicsom
10 dkg cheddar
3 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
2 szál újhagyma
tortilla chips
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
só
bors
olívaolaj
½ l alaplé vagy víz
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 hagyma
1 sárga kaliforniai paprika
2 ek. sűrített paradicsom
10 dkg cheddar
3 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
2 szál újhagyma
tortilla chips
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
só
bors
olívaolaj
½ l alaplé vagy víz
- lépés 1Vágjuk fel apróra a hagymát és a fokhagymát, a chilit magozzuk ki és karikázzuk fel (ellenőrizzük, hogy mennyire csípős, és ennek megfelelő mennyiséget használjunk, ízlésünknek megfelelően).
- lépés 2Kezdjük el olajon dinsztelni a hagymát, mikor kezd puhulni, adjuk hozzá a fokhagymát és a chilit és kevergessük pár percig, majd keverjük hozzá az őrölt fűszereket is.
- lépés 3Daraboljuk fel a kaliforniai paprikát és adjuk a lábas tartalmához, majd öntsük hozzá a sűrített paradicsomot és a paradicsom konzervet, ha egész paradicsomok vannak benne, azokat nyomjuk szét. Sózzuk, borsozzuk és öntsük hozzá az alaplevet. Főzzük össze 15-20 perc alatt.
- lépés 4Adjuk hozzá a kukoricát és a babot és főzzük további 5 percig. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet.
- lépés 5Tálaláskor szórjuk meg szeletelt újhagymával, reszelt cheddarral, vágott korianderrel és végül törjünk bele tortilla chipset.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Csirke saslik tortillában kukoricás salátával
Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.
BBQ csirkecomb kukoricás coleslaw salátával
Ízletes, saját készítésű BBQ szószban pácolt sült csirkecombok friss, ropogós kukoricás coleslaw-val tálalva. A recept szerint a coleslaw saláta ezúttal nem majonézzel készül, hanem nyári verzióban lime-os, mézes, olívaolajos öntettel.
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Fedezze fel ezt is...