Kukoricás chili sin carne leves
A chili con carne ihlette leves recept, nyárra könnyebb formában, hús nélkül. A paradicsomos, fűszeres, chilis levesbe kaliforniai paprikát, édes kukoricát, vörösbabot teszünk, tálaláskor pedig sok sajttal a tetején kínáljuk, újhagymával és korianderrel megszórva, mellé tortilla chipssel.
Közepes nehézségű
5 személy
45 perc
Hozzávalók
5 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 hagyma
1 sárga kaliforniai paprika
2 ek. sűrített paradicsom
10 dkg cheddar
3 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
2 szál újhagyma
tortilla chips
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
só
bors
olívaolaj
½ l alaplé vagy víz
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 hagyma
1 sárga kaliforniai paprika
2 ek. sűrített paradicsom
10 dkg cheddar
3 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
2 szál újhagyma
tortilla chips
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
só
bors
olívaolaj
½ l alaplé vagy víz
hozzávalók 5 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Vörösbab
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 hagyma
1 sárga kaliforniai paprika
2 ek. sűrített paradicsom
10 dkg cheddar
3 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
2 szál újhagyma
tortilla chips
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
só
bors
olívaolaj
½ l alaplé vagy víz
1 doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
1 doboz hámozott paradicsom konzerv
1 hagyma
1 sárga kaliforniai paprika
2 ek. sűrített paradicsom
10 dkg cheddar
3 gerezd fokhagyma
1 chili paprika
2 szál újhagyma
tortilla chips
1 csokor koriander
1 tk. római kömény
1 tk. őrölt koriander
só
bors
olívaolaj
½ l alaplé vagy víz
- lépés 1Vágjuk fel apróra a hagymát és a fokhagymát, a chilit magozzuk ki és karikázzuk fel (ellenőrizzük, hogy mennyire csípős, és ennek megfelelő mennyiséget használjunk, ízlésünknek megfelelően).
- lépés 2Kezdjük el olajon dinsztelni a hagymát, mikor kezd puhulni, adjuk hozzá a fokhagymát és a chilit és kevergessük pár percig, majd keverjük hozzá az őrölt fűszereket is.
- lépés 3Daraboljuk fel a kaliforniai paprikát és adjuk a lábas tartalmához, majd öntsük hozzá a sűrített paradicsomot és a paradicsom konzervet, ha egész paradicsomok vannak benne, azokat nyomjuk szét. Sózzuk, borsozzuk és öntsük hozzá az alaplevet. Főzzük össze 15-20 perc alatt.
- lépés 4Adjuk hozzá a kukoricát és a babot és főzzük további 5 percig. Ha túl sűrű lenne, adjunk hozzá még vizet.
- lépés 5Tálaláskor szórjuk meg szeletelt újhagymával, reszelt cheddarral, vágott korianderrel és végül törjünk bele tortilla chipset.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Csirke saslik tortillában kukoricás salátával
Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
BBQ csirkecomb kukoricás coleslaw salátával
Ízletes, saját készítésű BBQ szószban pácolt sült csirkecombok friss, ropogós kukoricás coleslaw-val tálalva. A recept szerint a coleslaw saláta ezúttal nem majonézzel készül, hanem nyári verzióban lime-os, mézes, olívaolajos öntettel.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Kukoricás babos burrito tál
A mexikói burrito most nem tortillába tekerve, hanem tálban kínálva kerül az asztalra Bon Menu Mexicana-val és kukoricás salsával. Mellé sült tortilla lap cikkelyeket kínáljunk. Izgalmas, színes, egyszerű, de változatos és teljesértékű saláta recept mindenkinek.
Fedezze fel ezt is...















