Pinterest

Darált marhahúsos-vörösbabos calzone

Az olaszok töltött pizza receptje marhahúsos, vörösbabos fűszeres, paradicsomos raguval töltve, és a vitaminpótlás érdekében friss, kevert zöldsalátával tálalva.
Nehéz
5 személy
45 perc
25 perc
Hozzávalók
5 személyre
5 db calzone-hoz

1 doboz Bonduelle Bon Menu Mexicana

400 g darált marhahús

250 g koktélparadicsom

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 chili

340 g pizza liszt

1 zacskó szárított élesztő

1 tk cukor

½ tk szárított oregánó

½ tk őrölt római kömény

½ tk őrölt koriander

1 csomag kevert salátalevél

fehérborecet



bors

olívaolaj

200 ml meleg víz
hozzávalók 5 személyre
5 db calzone-hoz

1 doboz Bonduelle Bon Menu Mexicana

400 g darált marhahús

250 g koktélparadicsom

1 hagyma

3 gerezd fokhagyma

1 chili

340 g pizza liszt

1 zacskó szárított élesztő

1 tk cukor

½ tk szárított oregánó

½ tk őrölt római kömény

½ tk őrölt koriander

1 csomag kevert salátalevél

fehérborecet



bors

olívaolaj

200 ml meleg víz

Termékajánlatunk a recepthez

Bon Menu MexicanaBon Menu Mexicana
  1. lépés 1
    Tegyük a lisztet egy tálba és keverjük össze egy nagy csipet sóval. Csináljunk egy mélyedést a közepén és szórjuk bele az élesztőt és a cukrot, majd öntsük bele a vizet és 1 ek. olívaolajat. Gyúrjuk, amíg szépen összeáll a tészta. Tegyük a tésztát egy kiolajozott tálba és letakarva hagyjuk 30-40 percig pihenni, ameddig a duplájára nő.
  2. lépés 2
    Vágjuk apróra a hagymát és kezdjük el dinsztelni, majd pár perc elteltével dobjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
  3. lépés 3
    Magozzuk ki és vágjuk fel a chilit, majd adjuk a hagymás alaphoz. Szórjuk bele a szárított fűszereket és kevergessük 1-2 percig. Adjuk hozzá a darálthúst, sózzuk, borsozzuk és pirítsuk fehéredésig. Adjuk hozzá a felezett paradicsomot és a Bon Menu Mexicana-t és főzzük 25-30 percig.
  4. lépés 4
    Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  5. lépés 5
    Mikor megkelt a tészta, gyúrjuk át és osszuk szét 5 darabra.
  6. lépés 6
    Mindegyiket nyújtsuk ki kb. 20 cm átmérőjű körre és kanalazzuk a körök egyik felére a töltelékből. Hajtsuk félkör alakúra a calzonékat és nyomkodjuk alaposan össze a tészta széleit. Kenjük meg a tetejüket olajjal, majd helyezzük a sütőbe 25 percre.
  7. lépés 7
    A zöldsalátát keverjük össze egy kevés olívaolajjal és fehérborecettel és sózzuk, borsozzuk.
  8. lépés 8
    Tálaláskor kínáljunk a calzone mellé a salátából.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Csirke saslik tortillában kukoricás salátával

    Csirke saslik tortillában kukoricás salátával

    Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.

  • Tépett csirkés chili

    Tépett csirkés chili

    Könnyen elkészíthető, laktató recept a paradicsomos-hagymás-fűszeres alapban párolt, majd vörösbabbal gazdagított és lime-mal ízesített tépett csirke. Korianderrel és tejföllel tálaljuk, mellé pedig főtt rizst kínáljunk.

  • Chilli con carne

    Chilli con carne

    Pikáns fűszerezésű, mexikói hangulatot idéző klasszikus chilli con carne, amit a recept lépéseit követve gyorsan és egyszerűen elkészíthethetünk.