Darált marhahúsos-vörösbabos calzone
Az olaszok töltött pizza receptje marhahúsos, vörösbabos fűszeres, paradicsomos raguval töltve, és a vitaminpótlás érdekében friss, kevert zöldsalátával tálalva.
Nehéz
5 személy
45 perc
25 perc
Hozzávalók
5 személyre
5 db calzone-hoz
1 doboz Bonduelle Bon Menu Mexicana
400 g darált marhahús
250 g koktélparadicsom
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 chili
340 g pizza liszt
1 zacskó szárított élesztő
1 tk cukor
½ tk szárított oregánó
½ tk őrölt római kömény
½ tk őrölt koriander
1 csomag kevert salátalevél
fehérborecet
só
bors
olívaolaj
200 ml meleg víz
1 doboz Bonduelle Bon Menu Mexicana
400 g darált marhahús
250 g koktélparadicsom
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 chili
340 g pizza liszt
1 zacskó szárított élesztő
1 tk cukor
½ tk szárított oregánó
½ tk őrölt római kömény
½ tk őrölt koriander
1 csomag kevert salátalevél
fehérborecet
só
bors
olívaolaj
200 ml meleg víz
hozzávalók 5 személyre
5 db calzone-hoz
1 doboz Bonduelle Bon Menu Mexicana
400 g darált marhahús
250 g koktélparadicsom
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 chili
340 g pizza liszt
1 zacskó szárított élesztő
1 tk cukor
½ tk szárított oregánó
½ tk őrölt római kömény
½ tk őrölt koriander
1 csomag kevert salátalevél
fehérborecet
só
bors
olívaolaj
200 ml meleg víz
1 doboz Bonduelle Bon Menu Mexicana
400 g darált marhahús
250 g koktélparadicsom
1 hagyma
3 gerezd fokhagyma
1 chili
340 g pizza liszt
1 zacskó szárított élesztő
1 tk cukor
½ tk szárított oregánó
½ tk őrölt római kömény
½ tk őrölt koriander
1 csomag kevert salátalevél
fehérborecet
só
bors
olívaolaj
200 ml meleg víz
- lépés 1Tegyük a lisztet egy tálba és keverjük össze egy nagy csipet sóval. Csináljunk egy mélyedést a közepén és szórjuk bele az élesztőt és a cukrot, majd öntsük bele a vizet és 1 ek. olívaolajat. Gyúrjuk, amíg szépen összeáll a tészta. Tegyük a tésztát egy kiolajozott tálba és letakarva hagyjuk 30-40 percig pihenni, ameddig a duplájára nő.
- lépés 2Vágjuk apróra a hagymát és kezdjük el dinsztelni, majd pár perc elteltével dobjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
- lépés 3Magozzuk ki és vágjuk fel a chilit, majd adjuk a hagymás alaphoz. Szórjuk bele a szárított fűszereket és kevergessük 1-2 percig. Adjuk hozzá a darálthúst, sózzuk, borsozzuk és pirítsuk fehéredésig. Adjuk hozzá a felezett paradicsomot és a Bon Menu Mexicana-t és főzzük 25-30 percig.
- lépés 4Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- lépés 5Mikor megkelt a tészta, gyúrjuk át és osszuk szét 5 darabra.
- lépés 6Mindegyiket nyújtsuk ki kb. 20 cm átmérőjű körre és kanalazzuk a körök egyik felére a töltelékből. Hajtsuk félkör alakúra a calzonékat és nyomkodjuk alaposan össze a tészta széleit. Kenjük meg a tetejüket olajjal, majd helyezzük a sütőbe 25 percre.
- lépés 7A zöldsalátát keverjük össze egy kevés olívaolajjal és fehérborecettel és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 8Tálaláskor kínáljunk a calzone mellé a salátából.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Csirke saslik tortillában kukoricás salátával
Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.
Tépett csirkés chili
Könnyen elkészíthető, laktató recept a paradicsomos-hagymás-fűszeres alapban párolt, majd vörösbabbal gazdagított és lime-mal ízesített tépett csirke. Korianderrel és tejföllel tálaljuk, mellé pedig főtt rizst kínáljunk.
Chilli con carne
Pikáns fűszerezésű, mexikói hangulatot idéző klasszikus chilli con carne, amit a recept lépéseit követve gyorsan és egyszerűen elkészíthethetünk.
Fedezze fel ezt is...