Töltött kaliforniai paprika harissás Cerealival
Sütőben sült színes kaliforniai paprikák, a fokhagymás, chilis, fűszeres harissa pasztával átforgatott sütőtökös-hajdinás Cerealival és csicseriborsóval töltve. Reszelt citromhéj, kevés citromlé és friss petrezselyem tökéletesíti az ízeket a receptben. Opcionálisan kerülhet a tetejére sajt is.
Közepes nehézségű
3 személy
30 perc
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 zacskó Bonduelle Cereali sütőtök és hajdina keverék
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
8-10 szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 csokor petrezselyem
6 dkg cheddar
2 tk. harissa
só
bors
olívaolaj
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
8-10 szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 csokor petrezselyem
6 dkg cheddar
2 tk. harissa
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 zacskó Bonduelle Cereali sütőtök és hajdina keverék
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
8-10 szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 csokor petrezselyem
6 dkg cheddar
2 tk. harissa
só
bors
olívaolaj
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 piros kaliforniai paprika
1 sárga kaliforniai paprika
1 zöld kaliforniai paprika
8-10 szem koktélparadicsom
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
1 csokor petrezselyem
6 dkg cheddar
2 tk. harissa
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- lépés 2Egy serpenyőben hevítsünk olajat és dobjuk rá az apróra vágott fokhagymát, pár perc után adjuk hozzá a megfelezett koktélparadicsomot és harissát, és nagy lángon kevergessük.
- lépés 3Adjuk hozzá a sütőtök és hajdina keveréket és a csicseriborsó konzervet, sózzuk, borsozzuk és forrósítsuk össze.
- lépés 4Reszeljük bele a citrom héját, facsarjuk bele fél citrom levét és keverjük bele az apróra vágott petrezselymet is (a tálaláshoz tegyünk félre egy keveset).
- lépés 5A paprikákat vágjuk félbe és magozzuk ki. Locsoljuk meg kevés olívaolajjal és kissé sózzuk, borsozzuk a belsejüket.
- lépés 6Halmozzunk a paprikafelekre a töltelékből, majd tepsire téve, süssük őket 25-30 percig. Mielőtt letelik a sütési idő, pár perccel hamarabb szórjuk meg reszelt cheddarral és toljuk vissza, hogy a sajt ráolvadjon.
- lépés 7Forrón tálaljuk, a maradék petrezselyemmel megszórva.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Bon Menu Marocco Csicseriborsó fűszeres csirkével
Süssük meg a csirkemellet fűszerekkel, szedjük szét villával kisebb darabokra, majd melegítsük össze a Bon Menu Marocco Csicseriborsóval és adjunk néhány koktélparadicsomot is az ételhez. Joghurttal és korianderrel a tetején tálaljuk, végül ízlés szerint főtt rizzsel, salátával vagy pitával fogyasszuk.
Sütőtökös curry garnélával és ananásszal
Egy friss, üde fogás, ami a tél vége felé mindenkinek jól fog esni. Különleges, sokrétegű ízvilágával és színeivel vacsoravendégeinket is megörvendeztethetjük vele.
Fetás mini húsgolyók sütőtök szószos pennével
Szezonális fogás, krémes sütőtökös szósszal és izgalmas mini húsgolyókkal, melyet színes pennével tálaltunk.
Fedezze fel ezt is...














