Spagetti puttanesca vörösbabbal
1 doboz hámozott paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ chili paprika (vagy ½ tk. chilipehely)
5 db szardella filé
1 marék magozott fekete olajbogyó
1 ek. kapribogyó
1 csokor petrezselyem
300 g spagetti/penne/fusilli
só
bors
olívaolaj
1 doboz hámozott paradicsom
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
½ chili paprika (vagy ½ tk. chilipehely)
5 db szardella filé
1 marék magozott fekete olajbogyó
1 ek. kapribogyó
1 csokor petrezselyem
300 g spagetti/penne/fusilli
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk apróra a hagymát és egy nagyobb serpenyőben kezdjük el dinsztelni kevés olívaolajon. Mikor kezd áttetszővé válni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát és dinszteljük további 5 percig.
- lépés 2Adjuk hozzá a szardella filét és keverjük jól el, várjunk, ameddig szétolvad a serpenyőben.
- lépés 3Adjuk hozzá a paradicsom konzervet, a fakanállal nyomkodjuk szét az egész paradicsomokat. Az olajbogyót karikázzuk fel, majd adjuk a paradicsomhoz a kapribogyóval és az apróra vágott chilivel együtt. Sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, majd kis lángon főzzük 15 percig.
- lépés 4Közben adjuk a tésztát sós, forrásban lévő vízhez és főzzük a csomagoláson megadott ideig.
- lépés 5A 15 perc letelte előtt pár perccel adjuk a babot a szószhoz és főzzük össze.
- lépés 6Tálaláskor merjünk bőven a szószból a tésztára és szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel.
Húsmentes chilis bab lencsével
Vegetáriánus, ízgazdag recept, könnyen elkészíthető hétköznapi vacsora. Az egyszerű alapanyagok - konzerv és friss zöldségek, paradicsom és fűszerek - ebben az ételben különleges ízélménnyé változnak.
Két babos curry sült krumplival
A kétféle babbal készült krémes, enyhén csípős, kókusztejes curry igazi kényelmi recept, amit paradicsommal, korianderrel, római köménnyel, gyömbérrel, chilivel tehetünk még pikánsabbá. A sültkrumpli rajongók kifejezetten értékelni fogják a mellé tálalt sültkrumpli kockákat.
Kukoricás-csirkés enchilada
Mexikói töltött tortilla recept sütőben sütve: a tortillákat sült csirkével, fűszeres-enyhén csípős paradicsomszósszal, tejföllel, édes kukoricával, sajttal, jalapenó paprikával töltjük meg, sütőtálba fektetjük, majd a maradék paradicsomszósszal meglocsolva és a tetején sok sajttal sütjük készre.