Ripsz-ropsz zöldborsófőzelék
1,5 nagy doboz Bonduelle Zöldborsó
(kb. 800 gramm)
Vagy
1 zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó
6 dkg vaj
2 evőkanál finomliszt
6-7 dl tej
1
kiskanál só
kb.
1 evőkanál kristálycukor
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem
1,5 nagy doboz Bonduelle Zöldborsó
(kb. 800 gramm)
Vagy
1 zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó
6 dkg vaj
2 evőkanál finomliszt
6-7 dl tej
1
kiskanál só
kb.
1 evőkanál kristálycukor
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem
- lépés 1A vajat egy közepes lábasban felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, fél perc alatt fakanállal kevergetve megforrósítjuk, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon.
- lépés 2Tovább most már habverővel keverve a tejet vékony sugárban ráöntjük, és addig főzzük - ez a forrástól számított 3-4 perc - amíg sűrű mártás lesz belőle.
- lépés 3A sóval, a cukorral és az őrölt borssal ízesítjük, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
- lépés 4A zöldborsót levével együtt a tejes mártásba zúdítjuk, éppen csak 1-2 percig forraljuk, utána ízesítjük.
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.
Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péksüti karamellizált hagymával
Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.
Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival
Sajtos, krémes, tepsiben sült mac and cheese, vajjal és sok-sok cheddarral. Laktató, egyszerűen elkészíthető recept az egész családnak, a klasszikus fogás zöldséges változata.