Ripsz-ropsz zöldborsófőzelék
1 nagy doboz Bonduelle Zöldborsó
Vagy
1 zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó
6 dkg vaj
2 evőkanál finomliszt
6-7 dl tej,
1 kiskanál só
kb. 1 evőkanál kristálycukor
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem,
1 nagy doboz Bonduelle Zöldborsó
Vagy
1 zacskó Bonduelle Vapeur Zöldborsó
6 dkg vaj
2 evőkanál finomliszt
6-7 dl tej,
1 kiskanál só
kb. 1 evőkanál kristálycukor
fél mokkáskanál őrölt fekete bors
1 csokor petrezselyem,
- lépés 1A vajat egy közepes lábasban felolvasztjuk, a lisztet beleszórjuk, fél perc alatt fakanállal kevergetve megforrósítjuk, de vigyázzunk, nehogy megpiruljon.
- lépés 2Tovább most már habverővel keverve a tejet vékony sugárban ráöntjük, és addig főzzük - ez a forrástól számított 3-4 perc - amíg sűrű mártás lesz belőle.
- lépés 3A sóval, a cukorral és az őrölt borssal ízesítjük, a finomra vágott petrezselyemmel fűszerezzük.
- lépés 4A zöldborsót levével együtt a tejes mártásba zúdítjuk, éppen csak 1-2 percig forraljuk, utána ízesítjük.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Pyttipanna, svéd serpenyős zöldborsóval
A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással
Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.














