Ricottás-zöldborsós rigatoni
Egy hosszú nap végén jutalmazzuk meg magunkat ezzel a könnyen és gyorsan elkészíthető, mutatós recepttel! A krémes ricottával, fokhagymával, citrommal, parmezánnal készült, és petrezselyemmel, illetve frissen őrölt borssal ízesített szószba kerül az édes zöldborsó. Frissen főtt tésztával összeforgatva, pirított fenyőmaggal a tetején tálaljuk.
Közepes nehézségű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
25 dkg ricotta
1 gerezd fokhagyma
1 citrom
10 dkg parmezán
1 csokor petrezselyem
5 dkg fenyőmag
tészta, pl. óriás rigatoni
só
bors
olívaolaj
25 dkg ricotta
1 gerezd fokhagyma
1 citrom
10 dkg parmezán
1 csokor petrezselyem
5 dkg fenyőmag
tészta, pl. óriás rigatoni
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
25 dkg ricotta
1 gerezd fokhagyma
1 citrom
10 dkg parmezán
1 csokor petrezselyem
5 dkg fenyőmag
tészta, pl. óriás rigatoni
só
bors
olívaolaj
25 dkg ricotta
1 gerezd fokhagyma
1 citrom
10 dkg parmezán
1 csokor petrezselyem
5 dkg fenyőmag
tészta, pl. óriás rigatoni
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Főzzük készre a tésztát forrásban lévő sós vízben, a főzővízből tegyünk félre 3-4 evőkanálnyit.
- lépés 2Főzzük a zöldborsót forrásban lévő sós vízben 3-4 percig.
- lépés 3Keverjük össze a ricottát a reszelt parmezánnal és a reszelt fokhagymával, a citrom reszelt héjával és a levével. Keverjünk hozzá egy nagy löket olívaolajat is és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4A ricottás krémet keverjük össze a kifőtt tésztával, a félrerakott főzővízzel és a zöldborsóval.
- lépés 5A fenyőmagot pirítsuk meg száraz serpenyőben és tálaláskor szórjuk a vágott petrezselyemmel együtt a tésztára.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Zöldborsós kagylótészta citrusos morzsával
Zöldséges, zöldfűszeres tészta különlegesen finom ízét a citromnak köszönheti, amely nemcsak kihozza az ízeket, hanem frissességet kölcsönöz a receptnek.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...