Ricottás-zöldborsós rigatoni
Egy hosszú nap végén jutalmazzuk meg magunkat ezzel a könnyen és gyorsan elkészíthető, mutatós recepttel! A krémes ricottával, fokhagymával, citrommal, parmezánnal készült, és petrezselyemmel, illetve frissen őrölt borssal ízesített szószba kerül az édes zöldborsó. Frissen főtt tésztával összeforgatva, pirított fenyőmaggal a tetején tálaljuk.
Közepes nehézségű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
25 dkg ricotta
1 gerezd fokhagyma
1 citrom
10 dkg parmezán
1 csokor petrezselyem
5 dkg fenyőmag
tészta, pl. óriás rigatoni
só
bors
olívaolaj
25 dkg ricotta
1 gerezd fokhagyma
1 citrom
10 dkg parmezán
1 csokor petrezselyem
5 dkg fenyőmag
tészta, pl. óriás rigatoni
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1/2 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
25 dkg ricotta
1 gerezd fokhagyma
1 citrom
10 dkg parmezán
1 csokor petrezselyem
5 dkg fenyőmag
tészta, pl. óriás rigatoni
só
bors
olívaolaj
25 dkg ricotta
1 gerezd fokhagyma
1 citrom
10 dkg parmezán
1 csokor petrezselyem
5 dkg fenyőmag
tészta, pl. óriás rigatoni
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Főzzük készre a tésztát forrásban lévő sós vízben, a főzővízből tegyünk félre 3-4 evőkanálnyit.
- lépés 2Főzzük a zöldborsót forrásban lévő sós vízben 3-4 percig.
- lépés 3Keverjük össze a ricottát a reszelt parmezánnal és a reszelt fokhagymával, a citrom reszelt héjával és a levével. Keverjünk hozzá egy nagy löket olívaolajat is és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4A ricottás krémet keverjük össze a kifőtt tésztával, a félrerakott főzővízzel és a zöldborsóval.
- lépés 5A fenyőmagot pirítsuk meg száraz serpenyőben és tálaláskor szórjuk a vágott petrezselyemmel együtt a tésztára.
Fedezze fel ezt is...