Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 kis doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 csomag leveles tészta
30 dkg spárga
10 dkg bacon
15 dkg ricotta
1 dl tejszín
2 tojás + 1 tojássárgája
1 citrom
5 dkg parmezán
friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor
só
bors
olívaolaj
1 csomag leveles tészta
30 dkg spárga
10 dkg bacon
15 dkg ricotta
1 dl tejszín
2 tojás + 1 tojássárgája
1 citrom
5 dkg parmezán
friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 kis doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 csomag leveles tészta
30 dkg spárga
10 dkg bacon
15 dkg ricotta
1 dl tejszín
2 tojás + 1 tojássárgája
1 citrom
5 dkg parmezán
friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor
só
bors
olívaolaj
1 csomag leveles tészta
30 dkg spárga
10 dkg bacon
15 dkg ricotta
1 dl tejszín
2 tojás + 1 tojássárgája
1 citrom
5 dkg parmezán
friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Csíkozzuk fel a bacon-t és egy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk ropogósra.
- lépés 2Keverjük ki a ricottát a 2 egész tojással és a tejszínnel. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt, az apróra vágott zöldfűszereket és a Bonduelle Vapeur zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Tekerjük ki a levelestésztát egy tepsire és kanalazzuk rá a ricottás krémet. Simítsuk el úgy egyenletesen, hogy a tészta szélein 2 cm-t szabadon hagyunk.
- lépés 4A spárga fásabb végeit vágjuk le, majd helyezzük a levelestésztára egymás mellé és szórjuk meg a bacon darabokkal. Reszeljük rá a citrom héját és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
- lépés 5A tojássárgájával kenjük meg a tészta széleit és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára. Tálaláskor friss citromlével is meglocsolhatjuk.
Fedezze fel ezt is...