Pinterest

Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 kis doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 csomag leveles tészta

30 dkg spárga

10 dkg bacon

15 dkg ricotta

1 dl tejszín

2 tojás + 1 tojássárgája

1 citrom

5 dkg parmezán

friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 kis doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

1 csomag leveles tészta

30 dkg spárga

10 dkg bacon

15 dkg ricotta

1 dl tejszín

2 tojás + 1 tojássárgája

1 citrom

5 dkg parmezán

friss zöldfűszerek: snidling, menta, kapor



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Csíkozzuk fel a bacon-t és egy serpenyőben, kevés olajon pirítsuk ropogósra.
  2. lépés 2
    Keverjük ki a ricottát a 2 egész tojással és a tejszínnel. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt, az apróra vágott zöldfűszereket és a Bonduelle Vapeur zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Tekerjük ki a levelestésztát egy tepsire és kanalazzuk rá a ricottás krémet. Simítsuk el úgy egyenletesen, hogy a tészta szélein 2 cm-t szabadon hagyunk.
  4. lépés 4
    A spárga fásabb végeit vágjuk le, majd helyezzük a levelestésztára egymás mellé és szórjuk meg a bacon darabokkal. Reszeljük rá a citrom héját és locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal.
  5. lépés 5
    A tojássárgájával kenjük meg a tészta széleit és tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük aranybarnára. Tálaláskor friss citromlével is meglocsolhatjuk.