Pinterest

Quinoasaláta csicseriborsóval és gránátalmával

Ha egészséges és frissítő, mégis különlegesebb salátára vágyunk, készítsünk el ezt a receptet. Ropogós almaszeletek, csicseriborsó és gránátalma friss bébispenót és quinoa ágyon tele vitaminnal.
Könnyű
2 személy
25 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

15 dkg quinoa

1 nagyobb savanykás alma

1 kisebb gránátalma

1 marék dió

1 doboz bébi spenót

1 kisebb lilahagyma

3-4 ek. olívaolaj

1-2 ek. almaecet

méz

dijoni mustár



bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

15 dkg quinoa

1 nagyobb savanykás alma

1 kisebb gránátalma

1 marék dió

1 doboz bébi spenót

1 kisebb lilahagyma

3-4 ek. olívaolaj

1-2 ek. almaecet

méz

dijoni mustár



bors

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur CsicseriborsóVapeur Csicseriborsó
  1. lépés 1
    Főzzük meg a quinoát: öblítsük át, majd kétszeres mennyiségű vízben főzzük készre (ha szükséges, szűrjük le).
  2. lépés 2
    Az almát vágjuk vékony szeletekre, a gránátalma magjait szedjük ki, a diót vágjuk durvára, a lilahagymát pedig karikára.
  3. lépés 3
    Helyezzük egy tálba a bébispenótot, a csicseriborsót, az almát és gránátalmát, a diót, valamint a megfőtt quinoát.
  4. lépés 4
    Keverjük ki a dresszinghez a mustárt és a mézet, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük hozzá az almaecetet és ezután, folyamatos keverés mellett vékony sugárban az olívaolajat is. Végül öntsük a salátára és keverjük össze.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Portugál csicseriborsós tonhalsaláta

    Portugál csicseriborsós tonhalsaláta

    Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.

  • Tortilla csicseriborsós Good Lunch-al töltve

    Tortilla csicseriborsós Good Lunch-al töltve

    Egészséges, könnyen fogyasztható irodai ebédet, uzsonnát vagy kirándulásra tökéletes receptet kapunk, ha tortilla lapokba töltjük a Good Lunch-ot uborka és paprika csíkokkal, salátával, és reszelt cheddar sajttal. Ne felejtsük meglocsolni finom zöldfűszeres joghurttal!

  • Bon Menu India currys lencse répával és csicseriborsóval

    Bon Menu India currys lencse répával és csicseriborsóval

    Dobjuk fel a Bon Menu India currys lencsét párolt répával, csicseriborsóval, spenótlevelekkel és kókusztejjel, hogy még krémesebb legyen. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal és friss petrezselyemmel, majd főtt barna rizst kínáljunk mellé.