Quinoasaláta csicseriborsóval és gránátalmával
Ha egészséges és frissítő, mégis különlegesebb salátára vágyunk, készítsünk el ezt a receptet. Ropogós almaszeletek, csicseriborsó és gránátalma friss bébispenót és quinoa ágyon tele vitaminnal.
Könnyű
2 személy
25 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
15 dkg quinoa
1 nagyobb savanykás alma
1 kisebb gránátalma
1 marék dió
1 doboz bébi spenót
1 kisebb lilahagyma
3-4 ek. olívaolaj
1-2 ek. almaecet
méz
dijoni mustár
só
bors
15 dkg quinoa
1 nagyobb savanykás alma
1 kisebb gránátalma
1 marék dió
1 doboz bébi spenót
1 kisebb lilahagyma
3-4 ek. olívaolaj
1-2 ek. almaecet
méz
dijoni mustár
só
bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
15 dkg quinoa
1 nagyobb savanykás alma
1 kisebb gránátalma
1 marék dió
1 doboz bébi spenót
1 kisebb lilahagyma
3-4 ek. olívaolaj
1-2 ek. almaecet
méz
dijoni mustár
só
bors
15 dkg quinoa
1 nagyobb savanykás alma
1 kisebb gránátalma
1 marék dió
1 doboz bébi spenót
1 kisebb lilahagyma
3-4 ek. olívaolaj
1-2 ek. almaecet
méz
dijoni mustár
só
bors
- lépés 1Főzzük meg a quinoát: öblítsük át, majd kétszeres mennyiségű vízben főzzük készre (ha szükséges, szűrjük le).
- lépés 2Az almát vágjuk vékony szeletekre, a gránátalma magjait szedjük ki, a diót vágjuk durvára, a lilahagymát pedig karikára.
- lépés 3Helyezzük egy tálba a bébispenótot, a csicseriborsót, az almát és gránátalmát, a diót, valamint a megfőtt quinoát.
- lépés 4Keverjük ki a dresszinghez a mustárt és a mézet, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük hozzá az almaecetet és ezután, folyamatos keverés mellett vékony sugárban az olívaolajat is. Végül öntsük a salátára és keverjük össze.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Portugál csicseriborsós tonhalsaláta
Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.
Tortilla csicseriborsós Good Lunch-al töltve
Egészséges, könnyen fogyasztható irodai ebédet, uzsonnát vagy kirándulásra tökéletes receptet kapunk, ha tortilla lapokba töltjük a Good Lunch-ot uborka és paprika csíkokkal, salátával, és reszelt cheddar sajttal. Ne felejtsük meglocsolni finom zöldfűszeres joghurttal!
Bon Menu India currys lencse répával és csicseriborsóval
Dobjuk fel a Bon Menu India currys lencsét párolt répával, csicseriborsóval, spenótlevelekkel és kókusztejjel, hogy még krémesebb legyen. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal és friss petrezselyemmel, majd főtt barna rizst kínáljunk mellé.
Fedezze fel ezt is...