Grillezett zöldségek csicseriborsóval
1 közepes padlizsán
2 kisebb cukkini
3-4 nagyobb csiperkegomba
1-2 piros kaliforniai paprika
1 nagy csokor petrezselyem
1 csokor koriander
1 kis lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
½ citrom
2 ek. vörösborecet
chilipehely
olívaolaj
só
bors
1 közepes padlizsán
2 kisebb cukkini
3-4 nagyobb csiperkegomba
1-2 piros kaliforniai paprika
1 nagy csokor petrezselyem
1 csokor koriander
1 kis lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
½ citrom
2 ek. vörösborecet
chilipehely
olívaolaj
só
bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra vagy fűtsük fel a grillt.
- lépés 2A padlizsánt és a cukkinit vágjuk hosszában vastagabb szeletekre, a paprikát vágjuk széles szeletekre, a gombát hagyjuk egyben, csak a tönköt szedjük ki.
- lépés 3Tegyük a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Tegyük a sütőbe 20 percre. Ha grillen készítjük, kenjük meg olívaolajjal a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és így tegyük a forró grillre.
- lépés 4Tegyük a zöldfűszereket egy késes aprítóba. Adjuk hozzá a fokhagymát, a lilahagymát, a citrom levét, a vörösborecetet, 1 dl olívaolajat és a chilipelyhet. Sózzuk, borsozzuk és aprítsuk pépes állagúra.
- lépés 5Amikor elkészültek a zöldségek, adjuk hozzá a csicseriborsót és locsoljuk meg a chimichurri szósszal, majd tálaljuk önmagában vagy grill húsok mellé.
Grillezett halloumi nektarinos csicseriborsó salátával
Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyári vacsorának is ideális. A grillezett, sós halloumi sajt és az édes, lédús őszibarack nagyon harmonikus és látványos alapot ad, amelyre egy pikánsabb mentás-mézes-chilis dresszing kerül.
Zöld spárga saláta csicseriborsóval
Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.
Csípős grillkolbász mentás csicseriborsó salátával
A kovászos uborkán és a kenyéren túl is van élet! Fogyasszuk a pikáns grill kolbászokat könnyű salátával tálalva. A csicseriborsó mellé kerül üdítő menta és petrezselyem, újhagyma és paradicsom párosa került a receptbe.