Pinterest

Grillezett zöldségek csicseriborsóval

Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantasztikusan ízletes chimichurri szósszal meglocsolva - ez a vibráló ízű, szemet gyönyörködtető saláta recept bármelyik nyári grill asztal főszereplője lehet.
Könnyű
4 személy
25 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

1 közepes padlizsán

2 kisebb cukkini

3-4 nagyobb csiperkegomba

1-2 piros kaliforniai paprika

1 nagy csokor petrezselyem

1 csokor koriander

1 kis lilahagyma

3 gerezd fokhagyma

½ citrom

2 ek. vörösborecet

chilipehely

olívaolaj



bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

1 közepes padlizsán

2 kisebb cukkini

3-4 nagyobb csiperkegomba

1-2 piros kaliforniai paprika

1 nagy csokor petrezselyem

1 csokor koriander

1 kis lilahagyma

3 gerezd fokhagyma

½ citrom

2 ek. vörösborecet

chilipehely

olívaolaj



bors
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra vagy fűtsük fel a grillt.
  2. lépés 2
    A padlizsánt és a cukkinit vágjuk hosszában vastagabb szeletekre, a paprikát vágjuk széles szeletekre, a gombát hagyjuk egyben, csak a tönköt szedjük ki.
  3. lépés 3
    Tegyük a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Tegyük a sütőbe 20 percre. Ha grillen készítjük, kenjük meg olívaolajjal a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és így tegyük a forró grillre.
  4. lépés 4
    Tegyük a zöldfűszereket egy késes aprítóba. Adjuk hozzá a fokhagymát, a lilahagymát, a citrom levét, a vörösborecetet, 1 dl olívaolajat és a chilipelyhet. Sózzuk, borsozzuk és aprítsuk pépes állagúra.
  5. lépés 5
    Amikor elkészültek a zöldségek, adjuk hozzá a csicseriborsót és locsoljuk meg a chimichurri szósszal, majd tálaljuk önmagában vagy grill húsok mellé.