Grillezett zöldségek csicseriborsóval
1 közepes padlizsán
2 kisebb cukkini
3-4 nagyobb csiperkegomba
1-2 piros kaliforniai paprika
1 nagy csokor petrezselyem
1 csokor koriander
1 kis lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
½ citrom
2 ek. vörösborecet
chilipehely
olívaolaj
só
bors
1 közepes padlizsán
2 kisebb cukkini
3-4 nagyobb csiperkegomba
1-2 piros kaliforniai paprika
1 nagy csokor petrezselyem
1 csokor koriander
1 kis lilahagyma
3 gerezd fokhagyma
½ citrom
2 ek. vörösborecet
chilipehely
olívaolaj
só
bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra vagy fűtsük fel a grillt.
- lépés 2A padlizsánt és a cukkinit vágjuk hosszában vastagabb szeletekre, a paprikát vágjuk széles szeletekre, a gombát hagyjuk egyben, csak a tönköt szedjük ki.
- lépés 3Tegyük a zöldségeket egy sütőpapírral bélelt tepsire, locsoljuk meg olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Tegyük a sütőbe 20 percre. Ha grillen készítjük, kenjük meg olívaolajjal a zöldségeket, sózzuk, borsozzuk és így tegyük a forró grillre.
- lépés 4Tegyük a zöldfűszereket egy késes aprítóba. Adjuk hozzá a fokhagymát, a lilahagymát, a citrom levét, a vörösborecetet, 1 dl olívaolajat és a chilipelyhet. Sózzuk, borsozzuk és aprítsuk pépes állagúra.
- lépés 5Amikor elkészültek a zöldségek, adjuk hozzá a csicseriborsót és locsoljuk meg a chimichurri szósszal, majd tálaljuk önmagában vagy grill húsok mellé.
Csípős grillkolbász mentás csicseriborsó salátával
A kovászos uborkán és a kenyéren túl is van élet! Fogyasszuk a pikáns grill kolbászokat könnyű salátával tálalva. A csicseriborsó mellé kerül üdítő menta és petrezselyem, újhagyma és paradicsom párosa került a receptbe.
Grillezett halloumi nektarinos csicseriborsó salátával
Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyári vacsorának is ideális. A grillezett, sós halloumi sajt és az édes, lédús őszibarack nagyon harmonikus és látványos alapot ad, amelyre egy pikánsabb mentás-mézes-chilis dresszing kerül.
Tortilla csicseriborsós Good Lunch-al töltve
Egészséges, könnyen fogyasztható irodai ebédet, uzsonnát vagy kirándulásra tökéletes receptet kapunk, ha tortilla lapokba töltjük a Good Lunch-ot uborka és paprika csíkokkal, salátával, és reszelt cheddar sajttal. Ne felejtsük meglocsolni finom zöldfűszeres joghurttal!
















