Pinterest

Leveles tésztás tarte cukkinivel, tojással és zöldborsóval

Könnyen elkészíthető, látványos recept, amely könnyű ebédként vagy piknikre is tökéletes. A szögletesre hajtogatott levelestésztát zöldfűszeres mascarponéval megkenjük, a vékonyra szeletelt cukkiniből kis fészkeket készítünk a tojásoknak, végül zöldborsóval és újhagymával szórjuk meg a tetejét és így sütjük össze.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 kis konzerv Bonduelle Vapeur zsenge zöldborsó

1 cukkini

1 csomag leveles tészta

4 szál újhagyma

5 db tojás

1 citrom

1 kis doboz tejföl

8 dkg krémes juhtúró

1 kis csokor petrezselyem

friss kakukkfű



bors
hozzávalók 4 személyre
1 kis konzerv Bonduelle Vapeur zsenge zöldborsó

1 cukkini

1 csomag leveles tészta

4 szál újhagyma

5 db tojás

1 citrom

1 kis doboz tejföl

8 dkg krémes juhtúró

1 kis csokor petrezselyem

friss kakukkfű



bors
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. lépés 2
    Tegyük a leveles tésztát egy tepsibe és kb. 2 cm vastagságban vágjuk le a széleit. Egy villával szurkáljuk meg a tésztát. A levágott csíkokat tapasszuk vissza a tészta széleire, mint egy keretet, majd egy felvert tojással kenjük meg.
  3. lépés 3
    Morzsoljuk a juhtúrót a tejfölbe, majd keverjük krémesre. Sózzuk, borsozzuk és reszeljük bele a citromhéjat. Oszlassuk el a krémet a levelestésztán, a keretet kihagyva.
  4. lépés 4
    A cukkinit zöldséghámozóval csíkozzuk fel vékonyan hosszában és helyezzük a tejfölös krémre úgy, hogy 4 fészket formázzon. Karikázzuk fel az újhagymát és szórjuk meg a tésztát (a zöld részéből rakjunk el egy marékkal a tálaláshoz).
  5. lépés 5
    Az előmelegített sütőben süssük elő a tésztát 15-20 percig, amíg enyhén megpirul.
  6. lépés 6
    Vegyük ki a tartot, szórjuk rá a Bonduelle zöldborsót és üssük a fészkekbe a tojásokat. Szórjuk meg kakukkfűvel.
  7. lépés 7
    Süssük, ameddig a tojás készre sül, majd tálalásnál szórjuk meg aprított petrezselyemmel és a félrerakott újhagymával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.

  • Újburgonya saláta

    Újburgonya saláta

    Ebben a kiadós, szezonális receptben a pirított, ropogós újburgonya sült lazaccal, spárgával, zöldborsóval és rukkolával lett összeforgatva, végül krémes, fokhagymás-kapros öntettel nyakon öntve.

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.