Kukoricás-garnélás rizottó
A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával színesítettük, majd mascarponéval és parmezánnal krémesítettük, hogy fejedelmi, ellenállhatalan fogást kapjunk.
Közepes nehézségű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Szuperédes Morzsolt Csemegekukorica
250 g tisztított garnéla
1 piros kaliforniai paprika
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g rizottó rizs
5 dkg parmezán
1 ek. mascarpone
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
1 l alaplé
só
bors
olívaolaj
250 g tisztított garnéla
1 piros kaliforniai paprika
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g rizottó rizs
5 dkg parmezán
1 ek. mascarpone
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
1 l alaplé
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Szuperédes Morzsolt Csemegekukorica
250 g tisztított garnéla
1 piros kaliforniai paprika
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g rizottó rizs
5 dkg parmezán
1 ek. mascarpone
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
1 l alaplé
só
bors
olívaolaj
250 g tisztított garnéla
1 piros kaliforniai paprika
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g rizottó rizs
5 dkg parmezán
1 ek. mascarpone
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
1 l alaplé
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd a vaj és az olívaolaj keverékén kezdjük el dinsztelni.
- lépés 2Mikor aranysárga, adjuk hozzá a rizst, kevergessük egy rövid ideig, hogy minden rizsszemet bevonjon az olajos keverék. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük bele a bort és hagyjuk elpárologni.
- lépés 3Merőkanalanként adagoljuk a forró alaplevet a rizshez, kevergessük ameddig felszívja a folyadékot. Ismételjük, ameddig a rizs megpuhul.
- lépés 4Közben egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a garnélát, sózzuk, borsozzuk.
- lépés 5A vége felé keverjük a rizottóhoz a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát és a kukoricát, majd forrósítsuk át. Keverjük bele a mascarponét és a reszelt parmezánt is.
- lépés 6A rizottó akkor van kész, amikor a rizsszemek még nem főttek túl, éppen harapható, ”al dente” állagúak és a rizottó kifejezetten krémes.
- lépés 7Tálaláskor szórjuk meg a rizottót aprított petrezselyemmel és osszuk el arányosan a tányérokban a garnélát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Ázsiai tésztasaláta kukoricával
Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ezt a különleges hajdinatésztás, ázsiai jellegű salátát. A receptet végül zöldségek és szuperédes kukorica teszik teljessé. Korianderrel és földimogyoróval a tetején tálaljuk.
Grillezett csirkemell kukoricás mexikói salátával
Izgalmas, színes fogás, amely üdítően fog hatni a nyári kánikulában! Egyszerű grill recept, amely nagy kedvenc lesz kerti partikon, kicsik és nagyok boldogan fogyasztják majd.
Fedezze fel ezt is...