Pinterest

Kukoricás-garnélás rizottó

A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával színesítettük, majd mascarponéval és parmezánnal krémesítettük, hogy fejedelmi, ellenállhatalan fogást kapjunk.
Közepes nehézségű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Szuperédes Morzsolt Csemegekukorica

250 g tisztított garnéla

1 piros kaliforniai paprika

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

250 g rizottó rizs

5 dkg parmezán

1 ek. mascarpone

1 csokor petrezselyem

5 dkg vaj

1 dl fehérbor

1 l alaplé



bors

olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Szuperédes Morzsolt Csemegekukorica

250 g tisztított garnéla

1 piros kaliforniai paprika

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

250 g rizottó rizs

5 dkg parmezán

1 ek. mascarpone

1 csokor petrezselyem

5 dkg vaj

1 dl fehérbor

1 l alaplé



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Gold Prémium Szuperédes CsemegekukoricaGold Prémium Szuperédes Csemegekukorica
  1. lépés 1
    Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd a vaj és az olívaolaj keverékén kezdjük el dinsztelni.
  2. lépés 2
    Mikor aranysárga, adjuk hozzá a rizst, kevergessük egy rövid ideig, hogy minden rizsszemet bevonjon az olajos keverék. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük bele a bort és hagyjuk elpárologni.
  3. lépés 3
    Merőkanalanként adagoljuk a forró alaplevet a rizshez, kevergessük ameddig felszívja a folyadékot. Ismételjük, ameddig a rizs megpuhul.
  4. lépés 4
    Közben egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a garnélát, sózzuk, borsozzuk.
  5. lépés 5
    A vége felé keverjük a rizottóhoz a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát és a kukoricát, majd forrósítsuk át. Keverjük bele a mascarponét és a reszelt parmezánt is.
  6. lépés 6
    A rizottó akkor van kész, amikor a rizsszemek még nem főttek túl, éppen harapható, ”al dente” állagúak és a rizottó kifejezetten krémes.
  7. lépés 7
    Tálaláskor szórjuk meg a rizottót aprított petrezselyemmel és osszuk el arányosan a tányérokban a garnélát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.

  • Ázsiai tésztasaláta kukoricával

    Ázsiai tésztasaláta kukoricával

    Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ezt a különleges hajdinatésztás, ázsiai jellegű salátát. A receptet végül zöldségek és szuperédes kukorica teszik teljessé. Korianderrel és földimogyoróval a tetején tálaljuk.

  • Grillezett csirkemell kukoricás mexikói salátával

    Grillezett csirkemell kukoricás mexikói salátával

    Izgalmas, színes fogás, amely üdítően fog hatni a nyári kánikulában! Egyszerű grill recept, amely nagy kedvenc lesz kerti partikon, kicsik és nagyok boldogan fogyasztják majd.