Kukoricás-garnélás rizottó
A klasszikus rizottó receptet ezúttal garnélával, szuperédes kukoricával és kaliforniai paprikával színesítettük, majd mascarponéval és parmezánnal krémesítettük, hogy fejedelmi, ellenállhatalan fogást kapjunk.
Közepes nehézségű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Szuperédes Morzsolt Csemegekukorica
250 g tisztított garnéla
1 piros kaliforniai paprika
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g rizottó rizs
5 dkg parmezán
1 ek. mascarpone
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
1 l alaplé
só
bors
olívaolaj
250 g tisztított garnéla
1 piros kaliforniai paprika
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g rizottó rizs
5 dkg parmezán
1 ek. mascarpone
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
1 l alaplé
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Szuperédes Morzsolt Csemegekukorica
250 g tisztított garnéla
1 piros kaliforniai paprika
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g rizottó rizs
5 dkg parmezán
1 ek. mascarpone
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
1 l alaplé
só
bors
olívaolaj
250 g tisztított garnéla
1 piros kaliforniai paprika
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
250 g rizottó rizs
5 dkg parmezán
1 ek. mascarpone
1 csokor petrezselyem
5 dkg vaj
1 dl fehérbor
1 l alaplé
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk apróra a hagymát és a fokhagymát, majd a vaj és az olívaolaj keverékén kezdjük el dinsztelni.
- lépés 2Mikor aranysárga, adjuk hozzá a rizst, kevergessük egy rövid ideig, hogy minden rizsszemet bevonjon az olajos keverék. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük bele a bort és hagyjuk elpárologni.
- lépés 3Merőkanalanként adagoljuk a forró alaplevet a rizshez, kevergessük ameddig felszívja a folyadékot. Ismételjük, ameddig a rizs megpuhul.
- lépés 4Közben egy kevés olívaolajon pirítsuk meg a garnélát, sózzuk, borsozzuk.
- lépés 5A vége felé keverjük a rizottóhoz a kis kockákra vágott kaliforniai paprikát és a kukoricát, majd forrósítsuk át. Keverjük bele a mascarponét és a reszelt parmezánt is.
- lépés 6A rizottó akkor van kész, amikor a rizsszemek még nem főttek túl, éppen harapható, ”al dente” állagúak és a rizottó kifejezetten krémes.
- lépés 7Tálaláskor szórjuk meg a rizottót aprított petrezselyemmel és osszuk el arányosan a tányérokban a garnélát.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Sajtos-paradicsomszószos csőben sült fusilli
Ízletes fokhagymás-olívaolajos paradicsomszósszal, kétféle sajttal és olajbogyóval, valamint szárított sonkával készül, sütőben sütve ez a finom és tartalmas fogás. Tökéletes lehet sietős hétköznapi vacsorának vagy másnapra a munkahelyi ebédlőasztalra.
Ázsiai tésztasaláta kukoricával
Gyömbér, méz, chili szósz, rizsecet, lime, pirított szezámolaj - az ezekből készült öntet ízesíti ezt a különleges hajdinatésztás, ázsiai jellegű salátát. A receptet végül zöldségek és szuperédes kukorica teszik teljessé. Korianderrel és földimogyoróval a tetején tálaljuk.
Grillezett csirkemell olajbogyós-kukoricás salátával
A klasszikus olasz caprese ízvilág grill csirkemellre halmozva. Könnyen elkészíthető, de lazán elegáns recept a hozzá készült paradicsomos-rukkolás-lilahagymás salátával.
Fedezze fel ezt is...