Sütőben sült tonhalas-kukoricás tészta
Comfort food recept az egész családnak! Krémes, reszelt sajttal gazdagított besamelmártás, tonhal és édes kukorica tésztával összesütve, ropogós zsemlemorzsával a tetején.
Közepes nehézségű
6 személy
40 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 Bonduelle Gold Prémium Csemegekukorica
2 nagy tonhalkonzerv
250 g cheddar
400 g penne
100 g vaj
3 púpos evőkanál liszt
600 ml tej
1 csokor petrezselyem
panko morzsa
só
bors
2 nagy tonhalkonzerv
250 g cheddar
400 g penne
100 g vaj
3 púpos evőkanál liszt
600 ml tej
1 csokor petrezselyem
panko morzsa
só
bors
hozzávalók 6 személyre
1 Bonduelle Gold Prémium Csemegekukorica
2 nagy tonhalkonzerv
250 g cheddar
400 g penne
100 g vaj
3 púpos evőkanál liszt
600 ml tej
1 csokor petrezselyem
panko morzsa
só
bors
2 nagy tonhalkonzerv
250 g cheddar
400 g penne
100 g vaj
3 púpos evőkanál liszt
600 ml tej
1 csokor petrezselyem
panko morzsa
só
bors
- lépés 1Tegyük fel főzni a pennét és 2 perccel hamarabb szűrjük le, mint amennyi a megadott főzési idő.
- lépés 2Olvasszuk fel a vajat egy lábosban és keverjük bele a lisztet egy kézi habverővel. Kavargassuk 1-2 percig majd öntsük bele a meleg tejet. Főzzük, ameddig szépen besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Vegyük le a besamellt a tűzről és keverjük bele a reszelt sajtot.
- lépés 4Keverjük a leszűrt tésztát a mártásba és keverjük bele a tonhalat és a kukoricát is.
- lépés 5Tegyük egy hőálló tálba az ételt és szórjuk meg a tetejét panko morzsával.
- lépés 6Toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 15-20 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.
Fedezze fel ezt is...