Pinterest

Sütőben sült tonhalas-kukoricás tészta

Comfort food recept az egész családnak! Krémes, reszelt sajttal gazdagított besamelmártás, tonhal és édes kukorica tésztával összesütve, ropogós zsemlemorzsával a tetején.
Közepes nehézségű
6 személy
40 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 Bonduelle Gold Prémium Csemegekukorica

2 nagy tonhalkonzerv

250 g cheddar

400 g penne

100 g vaj

3 púpos evőkanál liszt

600 ml tej

1 csokor petrezselyem

panko morzsa



bors
hozzávalók 6 személyre
1 Bonduelle Gold Prémium Csemegekukorica

2 nagy tonhalkonzerv

250 g cheddar

400 g penne

100 g vaj

3 púpos evőkanál liszt

600 ml tej

1 csokor petrezselyem

panko morzsa



bors
  1. lépés 1
    Tegyük fel főzni a pennét és 2 perccel hamarabb szűrjük le, mint amennyi a megadott főzési idő.
  2. lépés 2
    Olvasszuk fel a vajat egy lábosban és keverjük bele a lisztet egy kézi habverővel. Kavargassuk 1-2 percig majd öntsük bele a meleg tejet. Főzzük, ameddig szépen besűrűsödik. Sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Vegyük le a besamellt a tűzről és keverjük bele a reszelt sajtot.
  4. lépés 4
    Keverjük a leszűrt tésztát a mártásba és keverjük bele a tonhalat és a kukoricát is.
  5. lépés 5
    Tegyük egy hőálló tálba az ételt és szórjuk meg a tetejét panko morzsával.
  6. lépés 6
    Toljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és süssük 15-20 percig, amíg a teteje szép aranybarna lesz.