1. >Receptek
  2. >Krumplis-kukoricás rétesbatyu

Krumplis-kukoricás rétesbatyu

A dinsztelt hagymás, kukoricás-krumplis tölteléket curryvel fűszerezzük és ezzel töltjük meg a réteslapokat, amiket háromszög alakúra hajtunk. Végül fekete szezámmaggal a tetején megszórva sütjük meg. Kiváló recept uzsonnához vagy baráti összejövetelekre.
Könnyű
4 személy
40 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium Szuperédes Morzsolt Csemegekukorica

700 g krumpli

1 nagy hagyma

1 gerezd fokhagyma

4 db réteslap

1 csokor petrezselyem

olvasztott vaj

3 tk curry fűszerkeverék

fekete szezámmag



bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Gold Prémium Szuperédes Morzsolt Csemegekukorica

700 g krumpli

1 nagy hagyma

1 gerezd fokhagyma

4 db réteslap

1 csokor petrezselyem

olvasztott vaj

3 tk curry fűszerkeverék

fekete szezámmag



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    A megpucolt, felkockázott krumplit tegyük fel főzni sós vízben.
  2. lépés 2
    A hagymát vágjuk apróra és dinszteljük meg aranysárgára, majd szórjuk meg a curryvel.
  3. lépés 3
    Adjuk hozzá a leszűrt krumplit, sózzuk és egy villa segítségével törjük át kissé darabosra. Öntsünk hozzá egy kevés vizet, hogy krémesebb legyen.
  4. lépés 4
    Keverjük bele a kukoricát és a vágott petrezselymet.
  5. lépés 5
    A réteslapokból először egyet fektessünk egy nedves konyharuhára, kenjük meg olvasztott vajjal egy ecset segítségével, majd fektessünk rá még egy lapot és azt is kenjük át. Vágjunk belőle négyzeteket és töltsük bele a tölteléket, majd hajtsuk félbe háromszög alakban. A széleit jól nyomkodjuk le.
  6. lépés 6
    Kenjük meg a háromszögeket vajjal és szórjuk meg fekete szezámmaggal.
  7. lépés 7
    A 190 fokra előmelegített sütőben süssük készre.