Töltött pizzagolyó paradicsomos mártogatóssal
Mozzarellával, sonkával és Créatif Olíva Mix-szel töltött pizzagolyó recept, körformába rendezve és megsütve. A sütés után a kör közepére paradicsomos-bazsalikomos-fokhagymás szósz kerül, ebbe lehet mártogatni a golyókat.
Könnyű
4 személy
60 perc
15 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Olíva Mix
1 csomag kész pizzatészta
1 zacskó mini mozzarella
10 dkg főtt sonka
5 dkg reszelt parmezán
friss bazsalikom
1 darabolt paradicsom konzerv
2 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
oregánó
olívaolaj
só
bors
1 csomag kész pizzatészta
1 zacskó mini mozzarella
10 dkg főtt sonka
5 dkg reszelt parmezán
friss bazsalikom
1 darabolt paradicsom konzerv
2 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
oregánó
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Créatif Olíva Mix
1 csomag kész pizzatészta
1 zacskó mini mozzarella
10 dkg főtt sonka
5 dkg reszelt parmezán
friss bazsalikom
1 darabolt paradicsom konzerv
2 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
oregánó
olívaolaj
só
bors
1 csomag kész pizzatészta
1 zacskó mini mozzarella
10 dkg főtt sonka
5 dkg reszelt parmezán
friss bazsalikom
1 darabolt paradicsom konzerv
2 ek sűrített paradicsom
2 gerezd fokhagyma
oregánó
olívaolaj
só
bors
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- lépés 2Készítsük el a paradicsomos mártogatóst: egy kis lábosban főzzük össze a darabolt paradicsom konzervet 2 ek olívaolajjal, 1 kiskanál oregánóval, a sűrített paradicsommal, 2 gerezd reszelt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk. Addig főzzük, amíg kicsit besűrűsödik.
- lépés 3Készítsük elő a pizzagolyó töltelékeket: vágjuk csíkokra a sonkát, készítsük kezünk ügyébe a mini mozzarella golyókat, a paradicsomszószt (ez lesz a mártogatós szósz is, de egy keveset felhasználunk töltelékként) és a Bonduelle Olíva Mixet.
- lépés 4A pizzatésztából vágjunk kb. 7 x 7 cm-es négyzeteket.
- lépés 5Kanalazzunk a közepére a paradicsomszószból, tegyünk rá 1 kiskanál Olíva Mixet, egy kis sonkát, 1 db mini mozzarella golyót és 1 levél bazsalikomot, majd csomagoljuk be, golyót formázva. Helyezzük a pizzagolyókat egy kerek hőálló tálba, úgy hogy a közepén hagyjunk helyet egy kis tálkának, amibe a mártogatnivaló paradicsomszószt fogjuk tenni a sütést követően.
- lépés 6Kenjük meg a pizzagolyók tetejét olívaolajjal, szórjuk meg reszelt parmezánnal és süssük őket aranybarnára (kb. 15 perc).
- lépés 7A frissen kisült pizzagolyókat tálaljuk a közepén elhelyezett paradicsomos mártogatóssal.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Csirke saslik tortillában kukoricás salátával
Ez a tortilla recept a balkáni konyha jegyében tzatzikivel egészül ki, melynek további különlegessége, hogy a csirkemell saslik joghurtos pácban és nyárson sülve készült. Tökéletes nyáresti fogás, amit akár egy grillezésen is bevethetünk.
Háromféle mártogatós piknikre
Mentás zöldborsókrém, kukoricás-chilis tonhalkrém és egy fűszeres karfiolos krém recept friss, hasábokra vágott zöldségekkel és pitával. Kiváló hétvégi piknikhez vagy nagyobb társaságok vendégül látásához.
Sajtos-zöldséges mini frittata
Muffin formában sült mini frittatak, amit minden gyerek imádni fog, nemcsak megenni, de elkészíteni is, mivel igazán egyszerűen és gyorsan megvan. Könnyű elcsomagolni, így praktikus uzsonna recept iskolába vagy kirándulásokon is.
Fedezze fel ezt is...