Pinterest

Sütőtökkrémleves cannellini fehérbabbal

Téli kedvencünket, a sütőtökleves receptet ez alkalommal tejszín helyett fehérbabbal tesszük igazán krémessé, majd kókusztejjel és melengető fűszerekkel bolondítjuk meg. Friss korianderrel és fűszeres tökmaggal tálaljuk.
Könnyű
6 személy
40 perc
40 perc
Hozzávalók
6 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab

1 kisebb sütőtök

½ chili

1 hagyma

1 csokor koriander

2 gerezd fokhagyma

8 dl alaplé

2 dl kókusztej

1 ek. curry fűszerkeverék

½ tk. fahéj

2 marék tökmag

1 tk. garam masala

½ tk. barnacukor

napraforgóolaj

hozzávalók 6 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab

1 kisebb sütőtök

½ chili

1 hagyma

1 csokor koriander

2 gerezd fokhagyma

8 dl alaplé

2 dl kókusztej

1 ek. curry fűszerkeverék

½ tk. fahéj

2 marék tökmag

1 tk. garam masala

½ tk. barnacukor

napraforgóolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur Cannellini FehérbabVapeur Cannellini Fehérbab
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra. A sütőtököt vágjuk félbe, kaparjuk ki a magját és tegyük tepsire. Süssük, amíg a húsa megpuhul és egy kis színt kap, kb. 40-50 perc.
  2. lépés 2
    Kevés olajon dinszteljük meg az apróra vágott hagymát egy lábasban, kis idő elteltével adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát is.
  3. lépés 3
    Amikor a hagyma megdinsztelődött, adjuk hozzá a fehérbabot és a sült sütőtök kikanalazott húsát. Szórjuk hozzá a curry fűszerkeveréket, a fahéjat és az apróra vágott chilit, sózzuk és kevergessük pár percig.
  4. lépés 4
    Adjuk hozzá az alaplevet, forrás után takarékon főzzük 10 percig.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a kókusztejet - néhány evőkanálnyit tegyünk félre a tálaláshoz - és botmixerrel pürésítsük.
  6. lépés 6
    Keverjünk össze 2 evőkanál olajat a garam masalával, a barnacukorral és egy nagy csipet sóval. Kezdjük el pirítani a tökmagot egy száraz serpenyőben. Amikor kicsit megpirult, öntsük rá a fűszeres olajat és kevergetve pirítsuk még együtt egy rövid ideig.
  7. lépés 7
    Tálaláskor csurgassunk a félretett kókusztejből a levesre, majd szórjuk meg a fűszeres tökmaggal és a vágott korianderrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Két babos curry sült krumplival

    Két babos curry sült krumplival

    A kétféle babbal készült krémes, enyhén csípős, kókusztejes curry igazi kényelmi recept, amit paradicsommal, korianderrel, római köménnyel, gyömbérrel, chilivel tehetünk még pikánsabbá. A sültkrumpli rajongók kifejezetten értékelni fogják a mellé tálalt sültkrumpli kockákat.

  • Paradicsomos babfőzelék

    Paradicsomos babfőzelék

    A paradicsomos fehérbabfőzelék pikáns változata zellerrel, kevés chilivel és római köménnyel ízesítve, friss korianderrel és pirított szárzellerrel tálalva.

  • Narancsos édesburgonya krémleves cannellini babbal

    Narancsos édesburgonya krémleves cannellini babbal

    Narancslével és zsályával ízesített leves recept a téli hideg ellen. A canellini bab adja a leves krémességét, az édesburgonya az alapját, kevés chilivel tesszük pikánssá, és egy kis méz adja a plusz édességét. Különlegessége, hogy almát is főzünk bele és apró almakockákkal a tetején tálaljuk.