Narancsos édesburgonya krémleves cannellini babbal
Narancslével és zsályával ízesített leves recept a téli hideg ellen. A canellini bab adja a leves krémességét, az édesburgonya az alapját, kevés chilivel tesszük pikánssá, és egy kis méz adja a plusz édességét. Különlegessége, hogy almát is főzünk bele és apró almakockákkal a tetején tálaljuk.
Közepes nehézségű
3 személy
40 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
2 közepes édesburgonya
1 hagyma
1 alma
1 narancs leve
8 dl alaplé
egy marék friss zsálya
1 kk. chili pehely
5 dkg vaj
olívaolaj
1 ek. méz
só
bors
2 közepes édesburgonya
1 hagyma
1 alma
1 narancs leve
8 dl alaplé
egy marék friss zsálya
1 kk. chili pehely
5 dkg vaj
olívaolaj
1 ek. méz
só
bors
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Cannellini fehérbab
2 közepes édesburgonya
1 hagyma
1 alma
1 narancs leve
8 dl alaplé
egy marék friss zsálya
1 kk. chili pehely
5 dkg vaj
olívaolaj
1 ek. méz
só
bors
2 közepes édesburgonya
1 hagyma
1 alma
1 narancs leve
8 dl alaplé
egy marék friss zsálya
1 kk. chili pehely
5 dkg vaj
olívaolaj
1 ek. méz
só
bors
- lépés 1Vágjuk fel a hagymát, majd a vaj és 1 ek. olaj keverékén dinszteljük meg.
- lépés 2Pucoljuk meg és kockázzuk fel az édesburgonyát és adjuk a hagymához. Sózzuk, borsozzuk és szórjunk bele 1 tk. chili pelyhet. Egy kis kevergetés után öntsük fel az alaplével.
- lépés 3Hámozzuk meg az almát és az egyik felét tegyük félre a tálaláshoz, a másikat kockázzuk fel.
- lépés 4Forrás után kb. 8 perccel (az édesburgonya még ne legyen teljesen puha) adjuk hozzá az almát és a lecsöpögtetett cannellini babot. Főzzük további pár percig, amíg az alma megpuhul.
- lépés 5Vegyük le a tűzről, adjuk hozzá a mézet és a narancs levét, majd botmixerrel pürésítsük.
- lépés 6A zsályaleveleket egy kisebb serpenyőben, forró olajban pirítsuk meg, ez mindössze néhány másodpercet vesz igénybe. Amikor kész, szedjük papírtörlőre.
- lépés 7Vágjuk kisebb kockákra az almát és tálaláskor tegyünk belőle a kimért levesre és szórjuk meg a pirított zsálya levelekkel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Két babos curry sült krumplival
A kétféle babbal készült krémes, enyhén csípős, kókusztejes curry igazi kényelmi recept, amit paradicsommal, korianderrel, római köménnyel, gyömbérrel, chilivel tehetünk még pikánsabbá. A sültkrumpli rajongók kifejezetten értékelni fogják a mellé tálalt sültkrumpli kockákat.
Egyedényes babos tészta
Krémes tészta fehérbabbal és brokkolival, amelynek különlegessége, hogy az egész étel egyetlen lábosban készül el. Egyszerű és nagyszerű recept.
Mediterrán fűszeres-paradicsomos fehérbab fetával
Egyszerűen és gyorsan elkészíthető egytálétel, kevés hozzávalóval. A paradicsom szószt oregánóval és egy csipet fahéjjal ízesíthetjük, az ételt pedig morzsolt fetával és sok friss petrezselyemmel a tetején kínáljuk. Lágy sárgájú tojást is adhatunk hozzá. Friss kovászos kenyérrel lesz tökéletes recept.
Fedezze fel ezt is...