Céklás-babos mártogatós
Hozzávalók







1 üveg Bonduelle cékla
1 gerezd fokhagyma
3 tk olívaolaj
1 ek balzsamecet
1 ek kömény
Szezámmag
Só, bors
1 üveg Bonduelle cékla
1 gerezd fokhagyma
3 tk olívaolaj
1 ek balzsamecet
1 ek kömény
Szezámmag
Só, bors
- lépés 1Keverjünk össze 1 doboz jól lecsepegtetett canellini babot 1 üveg Bonduelle céklával és 1 gerezd hámozott fokhagymával.
- lépés 2Adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat, 1 evőkanál balzsamecetet, 1 evőkanál köményt. Sózzuk, borsozzuk. Szükség esetén adjunk hozzá 2-3 evőkanál hideg vizet.
- lépés 3Miután a keveréket simára turmixoltuk, öntsünk egy tálba, szórjuk meg szezámmaggal (elhagyható), és előételként tálaljuk csíkokra vágott zöldségekkel vagy grissinivel.
Tonhalas-fehérbabos mártogatós
A tonhal és a cannellini fehérbab remek párost alkot. Citrommal, kapribogyóval, lilahagymával és kevés sajtkrémmel összekeverve nagyon finom krémet kapunk, ami mártogatósként vagy pirítós kenyérre kenve is tökéletes recept.
Succotash saláta kukoricával és kétféle babbal
Kipróbálnánk egy igazán autentikus, amerikai kukoricasalátát? Ennek a finom ételnek Succotash az eredeti neve, amely a „főtt kukoricamagot” jelentő őslakos amerikai szóból származik. Az Egyesült Államokban hagyományos köret a grillezéseknél, és bármely általunk választott babbal elkészíthető.
Chilis kukoricás mártogatós
Az édes kukoricát canellini fehérbabbal, illetve egy kevés tejföllel krémesítjük és chilivel, füstölt pirospaprikával, korianderrel, kurkumával, fokhagymával, illetve lime-mal ízesítjük. Az enyhén csípős, fűszeres recept tökéletes házi mártogatós tortilla chips-hez vagy zöldségekhez.