Fehérbab szószos rigatoni
Krémes, rozmaringos, fokhagymás canellini babból készült szósz kerül a rigatonira, amit pirított dióval szórunk meg és bébi spenóttal teszünk teljessé. Könnyen elkészíthető, ízletes recept, ráadásul olyan tésztaétel, ami elsőre nem jutna eszünkbe.
Könnyű
3 személy
30 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
250 g rigatoni
6 dkg dió
1 citrom
1 ág rozmaring
2 nagy marék bébispenót
4 gerezd fokhagyma
½ ek. chili pehely
só
bors
olívaolaj
250 g rigatoni
6 dkg dió
1 citrom
1 ág rozmaring
2 nagy marék bébispenót
4 gerezd fokhagyma
½ ek. chili pehely
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur Canellini fehérbab
250 g rigatoni
6 dkg dió
1 citrom
1 ág rozmaring
2 nagy marék bébispenót
4 gerezd fokhagyma
½ ek. chili pehely
só
bors
olívaolaj
250 g rigatoni
6 dkg dió
1 citrom
1 ág rozmaring
2 nagy marék bébispenót
4 gerezd fokhagyma
½ ek. chili pehely
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk vékony szeletekre a fokhagymát és egy serpenyőben, 3 evőkanál olívaolajon kevergetés mellett pirítsuk, ameddig kissé színt kap. Adjuk hozzá a lecsöpögtetett fehérbabot és az aprított rozmaringot. Kevergessük 5 percig.
- lépés 2Ezalatt főzzük meg a rigatonit a csomagoláson jelzett ideig, 2 dl főzővizet tegyünk félre.
- lépés 3Adjunk 1 dl főzővizet a babhoz és egy fakanállal nyomjuk szét a bab nagyobb részét, hogy szószos állagot kapjunk.
- lépés 4Adjuk a rigatonit a babhoz, öntsük hozzá a megmaradt főzővizet és egy nagy löket olívaolajat, sózzuk, majd közepes fokozaton főzzük össze pár percig. A legvégén keverjük bele a bébispenótot, hogy éppen csak összeessenek a levelek.
- lépés 5Egy serpenyőben, kevés olívaolajon pirítsuk meg a durvára vágott diót, sózzuk és szórjuk meg chili pehellyel.
- lépés 6Reszeljük a tésztára a citrom héját és keverjük bele a fél citrom levét.
- lépés 7Tálaláskor szórjuk meg pirított dióval.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Paradicsomos-fehérbab szószos penne
Oregánóval fűszerezett, fokhagymás, krémes paradicsomos fehérbabos szósz olasz tésztával. Színes koktélparadicsom is kerül a szószba, amit nem főzünk teljesen szét, így színeiben és textúrájában is hozzáad a fogáshoz. Olívaolajjal meglocsolva és friss bazsalikommal a tetején tökéletes recept.
Medvehagymás fehérbab főzelék
Friss, tavaszi főzelék krémes fehérbabbal és a szezon kedvenc alapanyagával, az üde medvehagymával. Könnyen elkészíthető, tápláló, újhullámos főzelék recept a megszokott fűszerezés és ízek helyett.
Grillezett cukkinis-fehérbabos tészta pestóval
Krémesre sült grillezett cukkini szeletek, puha cannellini bab, friss bazsalikomos pesto farfalle tésztával. Tálaláskor fenyőmaggal és bazsalikom levelekkel díszítjük. Könnyen elkészíthető nyári recept.
Fedezze fel ezt is...