Paradicsomos babfőzelék
2 szál angol zeller
1 kis hagyma
½ citrom
½ tk. római kömény
½ friss chili
1 csokor koriander
só
bors
olívaolaj
2 szál angol zeller
1 kis hagyma
½ citrom
½ tk. római kömény
½ friss chili
1 csokor koriander
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Egy lábosban kevés olívaolajon kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát. Pár perc elteltével dobjuk hozzá az egyik szál felkockázott angol zellert és a kimagozott, darabolt chilit. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk bele a római köményt. Dinszteljük 5-10 percig, hogy a hagyma és a zeller is megfelelően megpárolódjon.
- lépés 2Adjuk hozzá a Bonduelle Bon Menu Paradicsom konzervet és főzzük össze pár perc alatt.
- lépés 3A megmaradt zellerszárat vágjuk fel vékonyan és egy forró serpenyőben egy kevés olajon pirítsuk meg.
- lépés 4Tálaláskor szórjuk meg a főzeléket friss, aprított korianderrel és a pirított zellerszárral. Kevés apróra vágott chilit is szórhatunk rá annak, aki szereti.
Két babos chili csicseriborsóval
A zöldségek felszeletelésén kívül nem sok dolgunk van ezzel a remek, laktató egytálétellel. A fűszerek teszik ízessé, a kétféle bab és a csicseriborsó adja igazán a fogás lényegét. Tejföllel, tortilla chips-szel és korianderrel/újhagymával a tetején tálalva minden igényt kielégítő, pikáns receptet kapunk.
Fehérbab szószos rigatoni
Krémes, rozmaringos, fokhagymás canellini babból készült szósz kerül a rigatonira, amit pirított dióval szórunk meg és bébi spenóttal teszünk teljessé. Könnyen elkészíthető, ízletes recept, ráadásul olyan tésztaétel, ami elsőre nem jutna eszünkbe.
Fehérbabos avokádó krém
Íme, egy egészséges és ízletes szendvicskrém: krémesre tört cannellini bab és avokádó, friss bazsalikommal, lime-mal és dijoni mustárral ízesítve, rozskenyéren rukkolával vagy bébispenóttal tálalva. Nem csak uzsonnára, hanem baráti összejöveteleken, mártogatós receptként is megállja a helyét.