Paradicsomos babfőzelék
2 szál angol zeller
1 kis hagyma
½ citrom
½ tk. római kömény
½ friss chili
1 csokor koriander
só
bors
olívaolaj
2 szál angol zeller
1 kis hagyma
½ citrom
½ tk. római kömény
½ friss chili
1 csokor koriander
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Egy lábosban kevés olívaolajon kezdjük el dinsztelni az apróra vágott hagymát. Pár perc elteltével dobjuk hozzá az egyik szál felkockázott angol zellert és a kimagozott, darabolt chilit. Sózzuk, borsozzuk és szórjuk bele a római köményt. Dinszteljük 5-10 percig, hogy a hagyma és a zeller is megfelelően megpárolódjon.
- lépés 2Adjuk hozzá a Bonduelle Bon Menu Paradicsom konzervet és főzzük össze pár perc alatt.
- lépés 3A megmaradt zellerszárat vágjuk fel vékonyan és egy forró serpenyőben egy kevés olajon pirítsuk meg.
- lépés 4Tálaláskor szórjuk meg a főzeléket friss, aprított korianderrel és a pirított zellerszárral. Kevés apróra vágott chilit is szórhatunk rá annak, aki szereti.
Medvehagymás fehérbab főzelék
Friss, tavaszi főzelék krémes fehérbabbal és a szezon kedvenc alapanyagával, az üde medvehagymával. Könnyen elkészíthető, tápláló, újhullámos főzelék recept a megszokott fűszerezés és ízek helyett.
Paradicsomos-fehérbab szószos penne
Oregánóval fűszerezett, fokhagymás, krémes paradicsomos fehérbabos szósz olasz tésztával. Színes koktélparadicsom is kerül a szószba, amit nem főzünk teljesen szét, így színeiben és textúrájában is hozzáad a fogáshoz. Olívaolajjal meglocsolva és friss bazsalikommal a tetején tökéletes recept.
Fehérbabos avokádó krém
Íme, egy egészséges és ízletes szendvicskrém: krémesre tört cannellini bab és avokádó, friss bazsalikommal, lime-mal és dijoni mustárral ízesítve, rozskenyéren rukkolával vagy bébispenóttal tálalva. Nem csak uzsonnára, hanem baráti összejöveteleken, mártogatós receptként is megállja a helyét.