Cukkini pestós, zöldbabos nyári tésztasaláta
A klasszikus fogással ellentétben ez a tésztasaláta cukkini pestóval készül, és zsenge zöldbabbal, valamint grillezett cukkinivel egészül ki. Krémes textúráját a cukkinis-parmezános-citrusos szósznak köszönheti, ami nyári hangulatot kölcsönöz a receptnek.
Könnyű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur egész zöldbab
3 közepes cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
5 dkg parmezán
1 csokor bazsalikom (pár levél maradjon a tálaláshoz)
5 dkg fenyőmag
350 g fusilli vagy más tészta
chili pehely
olívaolaj
só
bors
3 közepes cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
5 dkg parmezán
1 csokor bazsalikom (pár levél maradjon a tálaláshoz)
5 dkg fenyőmag
350 g fusilli vagy más tészta
chili pehely
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur egész zöldbab
3 közepes cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
5 dkg parmezán
1 csokor bazsalikom (pár levél maradjon a tálaláshoz)
5 dkg fenyőmag
350 g fusilli vagy más tészta
chili pehely
olívaolaj
só
bors
3 közepes cukkini
2 gerezd fokhagyma
1 citrom
5 dkg parmezán
1 csokor bazsalikom (pár levél maradjon a tálaláshoz)
5 dkg fenyőmag
350 g fusilli vagy más tészta
chili pehely
olívaolaj
só
bors
- lépés 1A cukkinit vágjuk fel kb. fél centis szeletekre és grillserpenyőben vagy sütőben (grill fokozat), kevés olívaolajjal meglocsolva mindkét oldalát süssük aranybarnára.
- lépés 2Ezidő alatt főzzük meg a tésztát és száraz serpenyőben pirítsuk meg a fenyőmagot.
- lépés 3Egy cukkininyi grillezett cukkinit tegyünk félre (ez ilyen formában kerül majd a tésztára), a többit pedig pürésítsük késes aprítóban a fokhagymával, parmezánnal, bazsalikommal, a pirított fenyőmag felével, a citrom levével, olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4A tésztát keverjük össze a krémes mártással és a félrerakott grillezett cukkinikkel, majd adjuk hozzá a Bonduelle Vapeur zöldbabot is.
- lépés 5Tálaláskor szórjuk meg a maradék fenyőmaggal, kevés reszelt parmezánnal és pár levél friss bazsalikommal.
Fedezze fel ezt is...












