Kardamomos csicseriborsó keksz
Egyszerű, gluténmentes keksz a kardamom különleges ízével és a tetején pisztáciával megszórva. Az eredeti perzsa recept alapján készült keksz jól illik kávé vagy tea mellé.
Könnyű
3 személy
20 perc
20 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
15 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1-2 tk. őrölt zöld kardamom
10 ml olívaolaj
½ ek. rózsavíz (opcionális)
1 csipet só
½ marék pucolt pisztácia
½ tk. szódabikarbóna
15 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1-2 tk. őrölt zöld kardamom
10 ml olívaolaj
½ ek. rózsavíz (opcionális)
1 csipet só
½ marék pucolt pisztácia
½ tk. szódabikarbóna
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
15 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1-2 tk. őrölt zöld kardamom
10 ml olívaolaj
½ ek. rózsavíz (opcionális)
1 csipet só
½ marék pucolt pisztácia
½ tk. szódabikarbóna
15 dkg liszt
10 dkg kristálycukor
1-2 tk. őrölt zöld kardamom
10 ml olívaolaj
½ ek. rózsavíz (opcionális)
1 csipet só
½ marék pucolt pisztácia
½ tk. szódabikarbóna
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- lépés 2Tegyük a csicseriborsót késes robotgépbe és pürésítsük.
- lépés 3Keverjük hozzá az olívaolajat és a rózsavizet.
- lépés 4Keverjük össze a száraz hozzávalókat: a lisztet, cukrot, sót, kardamomot és a szódabikarbónát, majd ezt apránként dolgozzuk bele a csicseriborsós masszába.
- lépés 5A pisztáciát vágjuk durvára.
- lépés 6Egy tepsit borítsunk be sütőpapírral és a keksztésztából formázzunk diónyi golyókat, majd enyhén nyomjuk rá a tepsire, egymástól kellő távolságra.
- lépés 7A tetejére tegyünk a vágott pisztáciából, majd süssük kb. 20 percig, szép aranybarnára. Kínáljuk tea vagy kávé mellé.
Fedezze fel ezt is...