Kakukkfüves zöldborsókrémleves
Nagyon könnyen elkészíthető, ízletes, ragyogó színű leves recept, amit főtt krumplival tehetünk még krémesebbé, vajjal pedig selymesebbé. Kakukkfűvel és joghurttal a tetején tálalhatjuk, mellé fokhagymás, olívaolajos pirítóst kínáljunk.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 kis hagyma
1 burgonya
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
600 ml alaplé
5 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
bagett
1 kis hagyma
1 burgonya
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
600 ml alaplé
5 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
bagett
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 kis hagyma
1 burgonya
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
600 ml alaplé
5 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
bagett
1 kis hagyma
1 burgonya
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
600 ml alaplé
5 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
bagett
- lépés 1Vágjuk apróra a hagymát és egy lábasban, olívaolajon kezdjük el dinsztelni. Pár perc elteltével adjuk hozzá a egyik gerezd fokhagymát apróra vágva, majd adjuk hozzá 3 kakukkfű ágacska leveleit. Kevergessük ameddig aranysárgára párolódik a hagyma.
- lépés 2Kockázzuk fel a burgonyát és dobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az alaplével.
- lépés 3Mikor a burgonya kezd puhulni, öntsük hozzá a zöldborsót és főzzük készre.
- lépés 4Merjünk ki a levesből egy merőkanálnyi zöldborsót, a többit pürésítsük, majd tegyük vissza az egészben hagyott szemeket. Keverjük bele a vajat.
- lépés 5Pirítsuk meg a bagett szeleteket, dörzsöljük be fokhagymával és locsoljuk meg olívaolajjal.
- lépés 6Tálaláskor morzsoljunk a leves tetejére a maradék kakukkfüvet és kínáljuk mellé a fokhagymás pirítóst.
Fedezze fel ezt is...