Kakukkfüves zöldborsókrémleves
Nagyon könnyen elkészíthető, ízletes, ragyogó színű leves recept, amit főtt krumplival tehetünk még krémesebbé, vajjal pedig selymesebbé. Kakukkfűvel és joghurttal a tetején tálalhatjuk, mellé fokhagymás, olívaolajos pirítóst kínáljunk.
Közepes nehézségű
4 személy
35 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 kis hagyma
1 burgonya
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
600 ml alaplé
5 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
bagett
1 kis hagyma
1 burgonya
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
600 ml alaplé
5 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
bagett
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó
1 kis hagyma
1 burgonya
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
600 ml alaplé
5 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
bagett
1 kis hagyma
1 burgonya
2 gerezd fokhagyma
5 ág friss kakukkfű
600 ml alaplé
5 dkg vaj
só
bors
olívaolaj
bagett
- lépés 1Vágjuk apróra a hagymát és egy lábasban, olívaolajon kezdjük el dinsztelni. Pár perc elteltével adjuk hozzá a egyik gerezd fokhagymát apróra vágva, majd adjuk hozzá 3 kakukkfű ágacska leveleit. Kevergessük ameddig aranysárgára párolódik a hagyma.
- lépés 2Kockázzuk fel a burgonyát és dobjuk a hagymára, sózzuk, borsozzuk, majd öntsük fel az alaplével.
- lépés 3Mikor a burgonya kezd puhulni, öntsük hozzá a zöldborsót és főzzük készre.
- lépés 4Merjünk ki a levesből egy merőkanálnyi zöldborsót, a többit pürésítsük, majd tegyük vissza az egészben hagyott szemeket. Keverjük bele a vajat.
- lépés 5Pirítsuk meg a bagett szeleteket, dörzsöljük be fokhagymával és locsoljuk meg olívaolajjal.
- lépés 6Tálaláskor morzsoljunk a leves tetejére a maradék kakukkfüvet és kínáljuk mellé a fokhagymás pirítóst.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Spárgás tart zöldborsóval és baconnel
A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.
Egészben sült feta cukkinis zöldborsóval
Egyszerű és ízletes recept! Egészben sült feta, olívaolajjal, borssal, chilivel, vékony karikára vágott cukkinivel és zsenge zöldborsóval. A végén citromlével meglocsoljuk, friss mentával megszórjuk, mellé ropogós baguette szeleteket kínálunk.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...