Héjában sült édesburgonya rizses Good Lunch-al töltve
2 db édesburgonya
10 dkg feta
1 nagy marék bébispenót
1 csokor petrezselyem
½ gránátalma
5 dkg dió
1 gerezd fokhagyma
1 doboz natúr joghurt
só
bors
olívaolaj
2 db édesburgonya
10 dkg feta
1 nagy marék bébispenót
1 csokor petrezselyem
½ gránátalma
5 dkg dió
1 gerezd fokhagyma
1 doboz natúr joghurt
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Mossuk meg az édesburgonyát, majd vágjuk félbe. Locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tegyük tepsire. Helyezzük a 180 fokra előmelegített sütőbe kb. 20 percre.
- lépés 2Amikor megsült, vegyük ki és hagyjuk langyosra hűlni. Kanalazzuk ki a belsejét és keverjük ki a Good Lunch Rizs és Vörösbabbal, adjuk hozzá a felkockázott fetát és a bébispenótot. Keverjük össze a tölteléket, majd kanalazzuk vissza az édesburgonyákba és süssük további 5-10 percig.
- lépés 3Keverjük ki a joghurtot a reszelt fokhagymával, sózzuk, borsozzuk, adjunk hozzá egy kevés friss, aprított petrezselymet és locsoljuk meg olívaolajjal.
- lépés 4Tálaláskor szórjuk meg az édesburgonyát gránátalma magokkal, vágott petrezselyemmel és durvára vágott dióval. Végül kanalazzunk rá a fokhagymás joghurtból.
Vörösbab hummusz sült fokhagymával
A sült fokhagyma krémes, nem tolakodó, selymes íze teszi különlegessé ezt a vörösbabból készült hummuszt, amit tovább ízesítünk füstölt pirospaprikával, római köménnyel, tahinivel és citromlével. Zöldség hasábokkal, krékerrel vagy pitával tálaljuk.
Rizses Good Lunch avokádós salátával
Készételből finom saláta több főre? Csak egészítsük ki a Good Lunch Rizs és Vörösbab egytálételt friss alapanyagokkal. Avokádó, kukorica, lilahagyma, koktélparadicsom, pekándió, lilakáposzta és répa szalagok kerülhetnek a recept, amit limeos-olívaolajos öntettel ízesítsünk, mellé tortilla chipszet vagy tortillát kínáljunk.
Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal
Különböző évszakok, valamint édes-sós alapanyagok találkozása egy saláta receptben! A sült édesburgonya kockák vörösbabbal, bébi spenót levelekkel és pekándióval összekeverve csodálatos alapot alkotnak, erre jöhet a balzsamecetes-mézes öntet.