Pinterest

Gyömbéres zöldborsófőzelék baconos szűzpecsenyével

Fehérboros baconbe tekert szűzpecsenye enyhén pikáns gyömbéres borsófőzelékkel. Mindkét ételben van egy kis csavar, együtt pedig istenien finom receptet alkotnak.
Közepes nehézségű
4 személy
60 perc
30 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
Főzelékhez

- 1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

- 2 cm gyömbér

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 marék zsázsa

- vaj

- olívaolaj

- víz vagy alaplé

- só

- bors

A húshoz

- 40 dkg szűzpecsenye

- 6 szelet bacon

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 dl fehérbor

- 1 dl víz

- olaj

- vaj

- só

- bors
hozzávalók 4 személyre
Főzelékhez

- 1 zacskó Bonduelle Vapeur zöldborsó

- 2 cm gyömbér

- 1 gerezd fokhagyma

- 1 marék zsázsa

- vaj

- olívaolaj

- víz vagy alaplé

- só

- bors

A húshoz

- 40 dkg szűzpecsenye

- 6 szelet bacon

- 2 gerezd fokhagyma

- 1 dl fehérbor

- 1 dl víz

- olaj

- vaj

- só

- bors
  1. lépés 1
    Vágjuk a húst vastagabb szeletekre (ebből a mennyiségből kb. 6 szelet lesz), sózás, borsozás után tekerjük köréjük a bacont és fogpiszkálóval rögzítsük. Egy serpenyőben hevítsük fel az olajat és a vajat, majd helyezzük bele a húst és pirítsuk meg mindkét oldalát.
  2. lépés 2
    A fokhagymát vágjuk nagyobb darabokra és dobjuk a hús mellé, majd 1-2 perc múlva öntsük fel a fehérborral, alkoholtartalmát hagyjuk egy kicsit elpárologni. Adjunk hozzá egy kevés vizet, majd fedő alatt pároljuk kb. 20 percig.
  3. lépés 3
    Ez idő alatt elkészítjük a főzeléket: egy kevés olívaolajat és egy diónyi vajat felmelegítünk egy lábosban, majd belereszeljük a gyömbért és a fokhagymát és pár percig pároljuk. Hozzádobjuk a borsót és felöntjük vízzel/alaplével, sózzuk, borsozzuk és felforraljuk.
  4. lépés 4
    Egy keveset (kb. az egyharmadát) kimerünk belőle és botmixerrel pürésítjük, majd visszaöntjük a lábosba - így a főzeléket önmagával tudjuk sűríteni.
  5. lépés 5
    Miután a hús megpuhult, levesszük a fedőt és magasabb fokozaton kissé megpirítjuk. A borsófőzeléket megszórjuk friss zsázsával és a baconos szűzpecsenyével tálalju
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.

  • Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péksüti karamellizált hagymával

    Spenótos-zöldborsós leveles tésztás péksüti karamellizált hagymával

    Házilag könnyen elkészíthető, frissen sütött sós péksütemény recept, kakukkfűvel és szerecsendióval ízesített karamellizált hagymás, spenótos, zöldborsós töltelékkel. Ha még több ízre vágyunk, reszelt sajt is kerülhet bele.