Pinterest

Grillezett halloumi csicseriborsós-lencsés salátával

Lenyűgözően színes, szemet gyönyörködtető recept, kiegyensúlyozott, friss ízekkel. A halloumi sós íze, a sült cékla édessége, a répa ropogóssága, valamint a csicseriborsó és a lencse textúrája egy citrusos öntettel együtt teszi feledhetetlenné ezt a nyári salátát.
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

2 répa

2 kisebb cékla

1 kisebb lilahagyma

250 g halloumi sajt

1 citrom

1 lime

1 csokor petrezselyem



bors

olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

2 répa

2 kisebb cékla

1 kisebb lilahagyma

250 g halloumi sajt

1 citrom

1 lime

1 csokor petrezselyem



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    A céklát mossuk meg és tegyük egy hőálló edénybe, öntsünk alá egy kevés vizet és lefedve tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 40-50 percig, villával ellenőrizzük, hogy puha-e. Mikor kihűlt, hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra vagy félkarikákra.
  2. lépés 2
    A répát vágjuk julienne-re, a lilahagymát vágjuk félkarikára, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzájuk a lencsét és a csicseriborsót, valamint a céklát.
  3. lépés 3
    Reszeljük le a lime és a citrom héját, a levét facsarjuk ki, majd csurgassunk hozzá annyi olívaolajat, hogy öntet állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a salátára.
  4. lépés 4
    A halloumi sajtot vágjuk ujjnyi vastag szeletekre és egy kevés olívaolajon grillezzük meg.
  5. lépés 5
    Vágjuk fel a petrezselymet és adjuk a salátához, végül helyezzük a tetejére a grillezett sajtot.