Grillezett halloumi csicseriborsós-lencsés salátával
Lenyűgözően színes, szemet gyönyörködtető recept, kiegyensúlyozott, friss ízekkel. A halloumi sós íze, a sült cékla édessége, a répa ropogóssága, valamint a csicseriborsó és a lencse textúrája egy citrusos öntettel együtt teszi feledhetetlenné ezt a nyári salátát.
Közepes nehézségű
3 személy
35 perc
20 perc
Hozzávalók
3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
2 répa
2 kisebb cékla
1 kisebb lilahagyma
250 g halloumi sajt
1 citrom
1 lime
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
2 répa
2 kisebb cékla
1 kisebb lilahagyma
250 g halloumi sajt
1 citrom
1 lime
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur lencse
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
2 répa
2 kisebb cékla
1 kisebb lilahagyma
250 g halloumi sajt
1 citrom
1 lime
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
2 répa
2 kisebb cékla
1 kisebb lilahagyma
250 g halloumi sajt
1 citrom
1 lime
1 csokor petrezselyem
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A céklát mossuk meg és tegyük egy hőálló edénybe, öntsünk alá egy kevés vizet és lefedve tegyük 180 fokra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 40-50 percig, villával ellenőrizzük, hogy puha-e. Mikor kihűlt, hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra vagy félkarikákra.
- lépés 2A répát vágjuk julienne-re, a lilahagymát vágjuk félkarikára, majd tegyük egy tálba. Adjuk hozzájuk a lencsét és a csicseriborsót, valamint a céklát.
- lépés 3Reszeljük le a lime és a citrom héját, a levét facsarjuk ki, majd csurgassunk hozzá annyi olívaolajat, hogy öntet állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk, majd öntsük a salátára.
- lépés 4A halloumi sajtot vágjuk ujjnyi vastag szeletekre és egy kevés olívaolajon grillezzük meg.
- lépés 5Vágjuk fel a petrezselymet és adjuk a salátához, végül helyezzük a tetejére a grillezett sajtot.
Fedezze fel ezt is...











