Spenótos hummusz gazdagon
100 g bébi spenót
2 gerezd fokhagyma
1 ek. tahini
1 citrom
1 kisebb lilahagyma
150 g koktélparadicsom
olívaolaj
só
bors
őrölt római kömény
pita vagy kovászos kenyér
100 g bébi spenót
2 gerezd fokhagyma
1 ek. tahini
1 citrom
1 kisebb lilahagyma
150 g koktélparadicsom
olívaolaj
só
bors
őrölt római kömény
pita vagy kovászos kenyér
- lépés 150 g spenótot tegyünk egy tálba, öntsük le forrásban lévő vízzel, majd szinte azonnal szűrjük le, öblítsük át hideg vízzel és nyomkodjuk ki belőle teljesen a nedvességet.
- lépés 2Tegyünk késes robotgépbe egy doboz csicseriborsót, az előzőleg leforrázott spenótot, a fokhagymát, a tahinit, sót, fél citrom levét és 3 evőkanál olívaolajat, majd pürésítsük. Ha túl sűrű adjunk hozzá egy kis vizet.
- lépés 3Felezzük meg a paradicsomot, keverjük hozzá a másik doboz csicseriborsót, a bébi spenótot és a kockákra vágott lilahagymát. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Fél kiskanál római köményt keverjünk ki a megmaradt fél citrom levével, majd kevergetés mellett csurgassunk hozzá olívaolajat.
- lépés 5A pitát vagy a kenyérszeleteket kenjük meg kevés olívaolajjal és pirítsuk meg egy serpenyőben.
- lépés 6Tálaláskor a pitát / kenyérszeleteket kenjük meg a spenótos hummusszal, halmozzunk rá a salátából és öntözzük meg a dresszinggel.
Citromos csicseriborsó fasírt
Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Grillezett padlizsán saláta csicseriborsóval
A krémes, grillezett padlizsán tökéletes alapanyaga egy könnyed salátának sok-sok petrezselyemmel, csicseriborsóval, koktélparadicsommal, fetával, lilahagymával, olívaolajos öntettel, és az egyik legizgalmasabb keleti fűszerrel, szumákkal megszórva. Látványos, ízekkel teli grill recept a nyári hónapok idején.
Spenótos-fetás-csicseriborsós Sigara börek
Kívül ropogós, belül krémes török snack receptje, ami akár reggelire, akár a nap bármely szakában, vagy vendégváróként is tökéletes. A töltelék rétestésztába van csomagolva, „cigaretta” formára hajtogatva, majd kisütve. Joghurtba mártogatva különlegesen finom.