Garnélás-fetás zöldborsósaláta
Ropogós garnélák fetával, zöld salátaágyon. Ha szeretnénk megkoronázi a rák és a zöldségek fenséges ízkombinációját, csemoésszünk néhány szelet mangót vagy nektarint a receptbe.
Közepes nehézségű
4 személy
25 perc
4 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Vapeur Zsenge Zöldborsó
10 db nagyobb pucolt garnéla
80 g bébispenót
80 g feta
1 kisebb fej lilahagyma
menta
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
2 ek méz
olívaolaj
só-bors
(opcionális: mangó- vagy nektarinszeletek)
10 db nagyobb pucolt garnéla
80 g bébispenót
80 g feta
1 kisebb fej lilahagyma
menta
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
2 ek méz
olívaolaj
só-bors
(opcionális: mangó- vagy nektarinszeletek)
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Vapeur Zsenge Zöldborsó
10 db nagyobb pucolt garnéla
80 g bébispenót
80 g feta
1 kisebb fej lilahagyma
menta
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
2 ek méz
olívaolaj
só-bors
(opcionális: mangó- vagy nektarinszeletek)
10 db nagyobb pucolt garnéla
80 g bébispenót
80 g feta
1 kisebb fej lilahagyma
menta
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
2 ek méz
olívaolaj
só-bors
(opcionális: mangó- vagy nektarinszeletek)
- lépés 1A garnélák mindkét oldalát sózzuk, borsozzuk. Egy nagyobb serpenyőben hevítsünk fel 2 evőkanál olívaolajat, majd oldalanként 2-2 perc alatt süssük meg a garnélákat. Tegyük félre.
- lépés 2Készítsük elő a többi alapanyagot: a lilahagymát vágjuk vékony félkarikákra, a fetát morzsoljuk össze, a mentaleveleket csipkedjük le a szárról.
- lépés 3Készítsük el a dresszinget: a citrom héját reszeljük le, tegyük egy kis zárható tetejű üvegbe, majd csavarjuk bele a levét, csurgassuk bele a mézet, reszeljük bele a fokhagymát, majd adjunk hozzá 3 evőkanál olívaolajat, sózzuk-borsozzuk. Zárjuk le az üveget, majd alaposan rázzuk össze a dresszinget.
- lépés 4Állítsuk össze a salátát: egy nagy tálba helyezzük a megmosott spenótot, a lilahagymát, a morzsolt fetát, mentát, majd rászórjuk a zöldborsót és ráhelyezzük a garnélákat. Megöntözzük a dresszinggel és óvatosan összeforgatjuk az egészet. Frissen tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Ázsiai tésztaleves csirkemellel és kukoricával
Finom, melengető ázsiai tésztaleves recept, amely mindössze 30 perc alatt elkészül. Csirkehússal, rizstésztával, barna csiperke gombával, Bonduelle Gold kukoricával és rengeteg zöldfűszerrel megszórva felveheti a versenyt az ázsiai kifőzdékben kapható változatokkal.
Fedezze fel ezt is...