Csicseriborsós krumplisaláta zöldbabbal
1 csomag Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab
300 g krumpli
2 répa
1 doboz joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 tk. dijoni mustár
½ tk. füstölt pirospaprika
só
bors
olívaolaj
1 csomag Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab
300 g krumpli
2 répa
1 doboz joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 tk. dijoni mustár
½ tk. füstölt pirospaprika
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A krumplit pucoljuk meg és kockázzuk fel. Sós vízben tegyük fel főzni. Ha félkeményre főtt, szűrjük le.
- lépés 2A répát vágjuk nagyobb szeletekre és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Adjuk hozzá a csicseriborsót, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 15 percig, ameddig ropogós lesz.
- lépés 3A krumplit egy serpenyőben, olíva olajon pirítsuk aranybarnára.
- lépés 4Egy serpenyőben, olívaolajon kezdjük el párolni a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk és pároljuk készre 5 perc alatt.
- lépés 5Tegyük az elkészült zöldségeket egy tálba.
- lépés 6Keverjük ki az öntetet: tegyük egy kis tálba a joghurtot, adjuk hozzá a mustárt, a pirospaprikát, a reszelt fokhagymát és az aprított fűszereket. Sózzuk, borsozzuk és kanalazzuk a salátára. Keverjük jól össze és azonnal tálaljuk.
Lencsés tésztasaláta
Könnyű és egészséges tésztasaláta recept zöldségekkel. Farfalle párolt brokkolival, koktélparadicsommal, csicseriborsóval, salotta vagy lilahagymával, bébi spenóttal és lencsével, amiben az ízeket egy fokhagymás-citromos-olívaolajos-fűszeres joghurt öntet köti össze.
Tortilla csicseriborsós Good Lunch-al töltve
Egészséges, könnyen fogyasztható irodai ebédet, uzsonnát vagy kirándulásra tökéletes receptet kapunk, ha tortilla lapokba töltjük a Good Lunch-ot uborka és paprika csíkokkal, salátával, és reszelt cheddar sajttal. Ne felejtsük meglocsolni finom zöldfűszeres joghurttal!
Bon Menu India currys lencse répával és csicseriborsóval
Dobjuk fel a Bon Menu India currys lencsét párolt répával, csicseriborsóval, spenótlevelekkel és kókusztejjel, hogy még krémesebb legyen. Tálaláskor szórjuk meg szezámmaggal és friss petrezselyemmel, majd főtt barna rizst kínáljunk mellé.