Csicseriborsós krumplisaláta zöldbabbal
Ebben a receptben pirított krumplikockákat fűszeres, sült csicseriborsóval, pirított répaszeletekkel és párolt zöldhüvelyű babbal kombinálunk, végül egy zöldfűszeres-joghurtos majonézes öntettel forgatva forgatjuk át, amit fokhagymával, mustárral és füstölt pirospaprikával ízesítünk. Friss zöldfűszerekkel megszórva tálaljuk.
Könnyű
4 személy
45 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 csomag Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab
300 g krumpli
2 répa
1 doboz joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 tk. dijoni mustár
½ tk. füstölt pirospaprika
só
bors
olívaolaj
1 csomag Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab
300 g krumpli
2 répa
1 doboz joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 tk. dijoni mustár
½ tk. füstölt pirospaprika
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 csomag Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab
300 g krumpli
2 répa
1 doboz joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 tk. dijoni mustár
½ tk. füstölt pirospaprika
só
bors
olívaolaj
1 csomag Bonduelle Vapeur zöldhüvelyű egész zöldbab
300 g krumpli
2 répa
1 doboz joghurt
1 gerezd fokhagyma
1 csokor petrezselyem
1 csokor kapor
1 tk. dijoni mustár
½ tk. füstölt pirospaprika
só
bors
olívaolaj
- lépés 1A krumplit pucoljuk meg és kockázzuk fel. Sós vízben tegyük fel főzni. Ha félkeményre főtt, szűrjük le.
- lépés 2A répát vágjuk nagyobb szeletekre és tegyük egy sütőpapírral bélelt tepsire. Adjuk hozzá a csicseriborsót, locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tegyük a 200 fokra előmelegített sütőbe. Süssük kb. 15 percig, ameddig ropogós lesz.
- lépés 3A krumplit egy serpenyőben, olíva olajon pirítsuk aranybarnára.
- lépés 4Egy serpenyőben, olívaolajon kezdjük el párolni a zöldbabot, sózzuk, borsozzuk és pároljuk készre 5 perc alatt.
- lépés 5Tegyük az elkészült zöldségeket egy tálba.
- lépés 6Keverjük ki az öntetet: tegyük egy kis tálba a joghurtot, adjuk hozzá a mustárt, a pirospaprikát, a reszelt fokhagymát és az aprított fűszereket. Sózzuk, borsozzuk és kanalazzuk a salátára. Keverjük jól össze és azonnal tálaljuk.
Fedezze fel ezt is...











