Zöld spárga saláta csicseriborsóval
Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.
Könnyű
2 személy
25 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
½ csomag zöldspárga
100 g feta
50 g rukkola
50 g pisztácia
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
1 tk. méz
olívaolaj
só
bors
½ csomag zöldspárga
100 g feta
50 g rukkola
50 g pisztácia
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
1 tk. méz
olívaolaj
só
bors
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
½ csomag zöldspárga
100 g feta
50 g rukkola
50 g pisztácia
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
1 tk. méz
olívaolaj
só
bors
½ csomag zöldspárga
100 g feta
50 g rukkola
50 g pisztácia
1 citrom
1 gerezd fokhagyma
1 tk. méz
olívaolaj
só
bors
- lépés 1Vágjuk le a spárga fás végeit, majd egy zöldséghámozóval vágjunk belőle szalagokat és tegyük egy salátás tálba.
- lépés 2Adjuk hozzá a csicseriborsót, a rukkolát és a morzsolt fetát.
- lépés 3Vágjuk durvára a pisztáciát és adjuk a többi hozzávalóhoz.
- lépés 4Keverjünk ki 3 ek. citromlevet a mézzel és reszeljük bele a fokhagymát. Vékony sugárban öntsük hozzá kevergetés mellett az olívaolajat, majd sózzuk, borsozzuk és öntsük a salátára. Keverjük jól össze és tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Portugál csicseriborsós tonhalsaláta
Portugál ihletésű friss saláta recept csicseriborsóval, tonhallal, keménytojással, koktélparadicsommal, olajbogyóval és citromos-olívaolajos öntettel, amely ropogós héjú kenyérrel kitűnő nyári ebéd lehet.
Csípős grillkolbász mentás csicseriborsó salátával
A kovászos uborkán és a kenyéren túl is van élet! Fogyasszuk a pikáns grill kolbászokat könnyű salátával tálalva. A csicseriborsó mellé kerül üdítő menta és petrezselyem, újhagyma és paradicsom párosa került a receptbe.
Tortilla csicseriborsós Good Lunch-al töltve
Egészséges, könnyen fogyasztható irodai ebédet, uzsonnát vagy kirándulásra tökéletes receptet kapunk, ha tortilla lapokba töltjük a Good Lunch-ot uborka és paprika csíkokkal, salátával, és reszelt cheddar sajttal. Ne felejtsük meglocsolni finom zöldfűszeres joghurttal!
Fedezze fel ezt is...