Pinterest

Citromos-kapros lazackrém zöldborsóval

Citromos-lazacos szendvicskrém recept mascarponéval és kaporral kikeverve, melynek izgalmas textúrát adnak a végén hozzáadott egész zöldborsószemek. A különleges ízvilágú krémet rozskenyéren vagy sós krékeren is kínálhatjuk.
Közepes nehézségű
4 személy
20 perc
10 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

20 dkg lazac

1 citrom

1 gerezd fokhagyma

3 ek mascarpone

1 csokor kapor



bors

olívaolaj

rozskenyér vagy sós kréker
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

20 dkg lazac

1 citrom

1 gerezd fokhagyma

3 ek mascarpone

1 csokor kapor



bors

olívaolaj

rozskenyér vagy sós kréker

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur ZöldborsóFagyasztott Vapeur Zöldborsó
  1. lépés 1
    A lazacot sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben, kevés olívaolajon süssük meg mindkét oldalát.
  2. lépés 2
    Ha elkészült és kihűlt, tegyük egy tálba és villával törjük össze, majd keverjük hozzá a mascarponét.
  3. lépés 3
    Keverjük bele a citrom levét és reszelt héját, a reszelt fokhagymát, az apróra vágott kaprot és a zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Kenjük a krémet rozskenyér szeletkékre vagy a kréker kekszekre, a tetejét díszítsük friss kaporral és kínáljuk előételként vagy fogadó falatkaként.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

    Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

    A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.

  • Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Tavaszi finomfőzelék buggyantott tojással

    Vitaminokban gazdag, újhullámos főzelék, amely után mindenki vágyakozik a tél végén. Könnyű recept, ráadásul gluténmentes is, mivel liszt nélkül készül. A kész művet pedig ízlés szerint egy-egy buggyantott tojással koronázhatjuk meg.