1. >Receptek
  2. >Citromos-kapros lazackrém zöldborsóval

Citromos-kapros lazackrém zöldborsóval

Citromos-lazacos szendvicskrém recept mascarponéval és kaporral kikeverve, melynek izgalmas textúrát adnak a végén hozzáadott egész zöldborsószemek. A különleges ízvilágú krémet rozskenyéren vagy sós krékeren is kínálhatjuk.
Közepes nehézségű
4 személy
20 perc
10 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

20 dkg lazac

1 citrom

1 gerezd fokhagyma

3 ek mascarpone

1 csokor kapor



bors

olívaolaj

rozskenyér vagy sós kréker
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

20 dkg lazac

1 citrom

1 gerezd fokhagyma

3 ek mascarpone

1 csokor kapor



bors

olívaolaj

rozskenyér vagy sós kréker

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur gyorsfagyasztott zöldborsó
  1. lépés 1
    A lazacot sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben, kevés olívaolajon süssük meg mindkét oldalát.
  2. lépés 2
    Ha elkészült és kihűlt, tegyük egy tálba és villával törjük össze, majd keverjük hozzá a mascarponét.
  3. lépés 3
    Keverjük bele a citrom levét és reszelt héját, a reszelt fokhagymát, az apróra vágott kaprot és a zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Kenjük a krémet rozskenyér szeletkékre vagy a kréker kekszekre, a tetejét díszítsük friss kaporral és kínáljuk előételként vagy fogadó falatkaként.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Citromos-tejszínes zöldséges penne

    Ha kimerítő napok állnak mögöttünk, és csak egy gyors vacsorára vágyunk, az előkészített zöldségkeveréknek köszönhetően negyedóra alatt meleg, ízletes és egészséges tésztaételt varázsolhatunk az asztalra.

  • Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.

  • Zöldborsópörkölt tofuval

    Pörkölt hús nélkül? Ez tofus zöldborsópörkölt ugyanolyan szaftos és finom, mint a húsos párja, és még laktató is.