Pinterest

Citromos-kapros lazackrém zöldborsóval

Citromos-lazacos szendvicskrém recept mascarponéval és kaporral kikeverve, melynek izgalmas textúrát adnak a végén hozzáadott egész zöldborsószemek. A különleges ízvilágú krémet rozskenyéren vagy sós krékeren is kínálhatjuk.
Közepes nehézségű
4 személy
20 perc
10 perc
Drága
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

20 dkg lazac

1 citrom

1 gerezd fokhagyma

3 ek mascarpone

1 csokor kapor



bors

olívaolaj

rozskenyér vagy sós kréker
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur zöldborsó

20 dkg lazac

1 citrom

1 gerezd fokhagyma

3 ek mascarpone

1 csokor kapor



bors

olívaolaj

rozskenyér vagy sós kréker

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur ZöldborsóFagyasztott Vapeur Zöldborsó
  1. lépés 1
    A lazacot sózzuk, borsozzuk és egy serpenyőben, kevés olívaolajon süssük meg mindkét oldalát.
  2. lépés 2
    Ha elkészült és kihűlt, tegyük egy tálba és villával törjük össze, majd keverjük hozzá a mascarponét.
  3. lépés 3
    Keverjük bele a citrom levét és reszelt héját, a reszelt fokhagymát, az apróra vágott kaprot és a zöldborsót, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Kenjük a krémet rozskenyér szeletkékre vagy a kréker kekszekre, a tetejét díszítsük friss kaporral és kínáljuk előételként vagy fogadó falatkaként.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.

  • Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

    Spárgás tart zöldborsóval és baconnel

    A sok zöldfűszertől és a citromtól egy friss, tavaszi tart-ot kapunk, ami tökéletes recept baráti brunchhoz vagy piknikezéshez. Könnyen szállítható és jól szeletelhető.