Pinterest

Céklás hummusz

Színes, puhára sült céklával bolondított hummusz mellé zaatar fűszeres sült pitával. Tálaljuk a hummuszt a ropogós pitával, illetve kínálhatunk még mellé hasábokra vágott friss zöldségeket is.
Hozzávalók
4 személyre
2 közepes cékla

1 doboz Bonduelle csicseriborsó konzerv

2 ek. tahini

fél citrom leve

2 gerezd fokhagyma

2-3 ek. olívaolaj

1 ek. frissen pirított és őrölt rómaikömény



pita, zatar fűszerkeverék
hozzávalók 4 személyre
2 közepes cékla

1 doboz Bonduelle csicseriborsó konzerv

2 ek. tahini

fél citrom leve

2 gerezd fokhagyma

2-3 ek. olívaolaj

1 ek. frissen pirított és őrölt rómaikömény



pita, zatar fűszerkeverék
  1. lépés 1
    Miután megmostuk az egész céklákat, héjastul dobjuk egy lábosba, és fedő alatt főzzük puhulásig.
  2. lépés 2
    A Bonduelle csicseriborsót szűrjük le és mossuk át, tegyünk félre belőle egy keveset a tálaláshoz. Ha a cékla kihűlt, hámozzuk meg, nagyobb darabokra vágva dobjuk a késes aprítóba a csicseriborsóval együtt. A többi hozzávalóval együtt pürésítsük, majd tálalásnál locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és díszítsük az egész csicseriborsóval, valamint a rómaiköménnyel.
  3. lépés 3
    A kész pitákat süssük 5 percig a sütőben, ha kész, locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg zatarral. Tálaljuk a hummuszt a kisült pitával, illetve kínálhatunk még mellé hasábokra vágott zöldségeket is.