Céklás hummusz
Színes, puhára sült céklával bolondított hummusz mellé zaatar fűszeres sült pitával. Tálaljuk a hummuszt a ropogós pitával, illetve kínálhatunk még mellé hasábokra vágott friss zöldségeket is.
Könnyű
4 személy
35 perc
5 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
2 közepes cékla
1 doboz Bonduelle csicseriborsó konzerv
2 ek. tahini
fél citrom leve
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek. olívaolaj
1 ek. frissen pirított és őrölt rómaikömény
só
pita, zatar fűszerkeverék
1 doboz Bonduelle csicseriborsó konzerv
2 ek. tahini
fél citrom leve
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek. olívaolaj
1 ek. frissen pirított és őrölt rómaikömény
só
pita, zatar fűszerkeverék
hozzávalók 4 személyre
2 közepes cékla
1 doboz Bonduelle csicseriborsó konzerv
2 ek. tahini
fél citrom leve
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek. olívaolaj
1 ek. frissen pirított és őrölt rómaikömény
só
pita, zatar fűszerkeverék
1 doboz Bonduelle csicseriborsó konzerv
2 ek. tahini
fél citrom leve
2 gerezd fokhagyma
2-3 ek. olívaolaj
1 ek. frissen pirított és őrölt rómaikömény
só
pita, zatar fűszerkeverék
- lépés 1Miután megmostuk az egész céklákat, héjastul dobjuk egy lábosba, és fedő alatt főzzük puhulásig.
- lépés 2A Bonduelle csicseriborsót szűrjük le és mossuk át, tegyünk félre belőle egy keveset a tálaláshoz. Ha a cékla kihűlt, hámozzuk meg, nagyobb darabokra vágva dobjuk a késes aprítóba a csicseriborsóval együtt. A többi hozzávalóval együtt pürésítsük, majd tálalásnál locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal és díszítsük az egész csicseriborsóval, valamint a rómaiköménnyel.
- lépés 3A kész pitákat süssük 5 percig a sütőben, ha kész, locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg zatarral. Tálaljuk a hummuszt a kisült pitával, illetve kínálhatunk még mellé hasábokra vágott zöldségeket is.
Fedezze fel ezt is...












