Pinterest

Bulguros Good Lunch pulyka húsgolyóval

A karamellizált hagyma időigényes, de megéri a ráfordított időt. Egy részét összegyúrjuk a darált pulykával, másik részével krémes, füstös szószt készítünk a húsgolyókhoz, végül teljesértékű bulguros Good Lunch körettel tálaljuk.
Hozzávalók
4 személyre
2 tasak Bonduelle Good Lunch Bulgur & Lencse

500 g darált pulyka

3 hagyma

1 gerezd fokhagyma

100 g parmezán

2 ek. zsemlemorzsa

1 nagy csokor petrezselyem

friss kakukkfű

250 ml alaplé

½ ek. liszt



bors

olaj
hozzávalók 4 személyre
2 tasak Bonduelle Good Lunch Bulgur & Lencse

500 g darált pulyka

3 hagyma

1 gerezd fokhagyma

100 g parmezán

2 ek. zsemlemorzsa

1 nagy csokor petrezselyem

friss kakukkfű

250 ml alaplé

½ ek. liszt



bors

olaj

Termékajánlatunk a recepthez

Good Lunch Bulgur & LencseGood Lunch Bulgur & Lencse
  1. lépés 1
    Vágjuk fel vékonyan a hagymát és kezdjük el olajon dinsztelni. Sózzuk meg és gyakori kevergetés mellett karamellizáljuk meg 30-40 perc alatt.
  2. lépés 2
    A karamellizált hagyma egyharmadát vágjuk fel kisebb darabokra, majd keverjük a darált húshoz.
  3. lépés 3
    Adjuk a húshoz az aprított petrezselyem felét, a kakukkfüvet, a zsemlemorzsát, a reszelt fokhagymát és a reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze.
  4. lépés 4
    Formázzuk meg a golyókat, majd egy serpenyőben süssük aranybarnára minden oldalukat.
  5. lépés 5
    Tegyük mellé a megmaradt hagymát és szitáljuk bele a lisztet.
  6. lépés 6
    Öntsük fel az alaplével és kevergessük, ameddig besűrűsödik.
  7. lépés 7
    Tálaláskor köretként adjuk a karamellizált hagymás húsgolyók mellé a Good Lunch keveréket és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Kukoricás tonhallal töltött burgonya

    Kukoricás tonhallal töltött burgonya

    Ki tudna ellenállni a héjában sült burgonyának? Még tovább fokozhatjuk az élvezeteket, ha olvadt vajjal és finom kukoricás-tonhalas töltelékkel tálaljuk, és máris kész az igazi komfort fogás! 

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET