Bulguros Good Lunch pulyka húsgolyóval
A karamellizált hagyma időigényes, de megéri a ráfordított időt. Egy részét összegyúrjuk a darált pulykával, másik részével krémes, füstös szószt készítünk a húsgolyókhoz, végül teljesértékű bulguros Good Lunch körettel tálaljuk.
Nehéz
4 személy
70 perc
Hozzávalók
4 személyre
2 tasak Bonduelle Good Lunch Bulgur & Lencse
500 g darált pulyka
3 hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g parmezán
2 ek. zsemlemorzsa
1 nagy csokor petrezselyem
friss kakukkfű
250 ml alaplé
½ ek. liszt
só
bors
olaj
500 g darált pulyka
3 hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g parmezán
2 ek. zsemlemorzsa
1 nagy csokor petrezselyem
friss kakukkfű
250 ml alaplé
½ ek. liszt
só
bors
olaj
hozzávalók 4 személyre
2 tasak Bonduelle Good Lunch Bulgur & Lencse
500 g darált pulyka
3 hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g parmezán
2 ek. zsemlemorzsa
1 nagy csokor petrezselyem
friss kakukkfű
250 ml alaplé
½ ek. liszt
só
bors
olaj
500 g darált pulyka
3 hagyma
1 gerezd fokhagyma
100 g parmezán
2 ek. zsemlemorzsa
1 nagy csokor petrezselyem
friss kakukkfű
250 ml alaplé
½ ek. liszt
só
bors
olaj
- lépés 1Vágjuk fel vékonyan a hagymát és kezdjük el olajon dinsztelni. Sózzuk meg és gyakori kevergetés mellett karamellizáljuk meg 30-40 perc alatt.
- lépés 2A karamellizált hagyma egyharmadát vágjuk fel kisebb darabokra, majd keverjük a darált húshoz.
- lépés 3Adjuk a húshoz az aprított petrezselyem felét, a kakukkfüvet, a zsemlemorzsát, a reszelt fokhagymát és a reszelt parmezánt. Sózzuk, borsozzuk és keverjük jól össze.
- lépés 4Formázzuk meg a golyókat, majd egy serpenyőben süssük aranybarnára minden oldalukat.
- lépés 5Tegyük mellé a megmaradt hagymát és szitáljuk bele a lisztet.
- lépés 6Öntsük fel az alaplével és kevergessük, ameddig besűrűsödik.
- lépés 7Tálaláskor köretként adjuk a karamellizált hagymás húsgolyók mellé a Good Lunch keveréket és szórjuk meg aprított petrezselyemmel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Kukoricás tonhallal töltött burgonya
Ki tudna ellenállni a héjában sült burgonyának? Még tovább fokozhatjuk az élvezeteket, ha olvadt vajjal és finom kukoricás-tonhalas töltelékkel tálaljuk, és máris kész az igazi komfort fogás!
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval
Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...
















