Mi a Good Lunch?
Hüvelyesek, zöldségek és gabonafélék kiegyensúlyozott arányú keveréke egy csipet fűszerrel és pár csepp extra szűz olívaolajjal.
Teljes étel vagy köret, ami melegen vagy akár hidegen is fogyasztható, az elkészítése pedig csupán 1 percet vesz igénybe. Remek, ízletes növényi fehérjeforrás egy jó adag rosttal.
összetevők
tápérték
Hőkezelés
Fedezze fel receptjeinket
Sült feta paradicsomos csicseriborsóval és tojással
A sütőben, egyetlen edényben elkészíthető étel különlegessége, hogy az egészben sült fetát összkeverjük a sült zöldségekkel és csicseriborsóval. Ezután hozzáadjuk a spenótot, ráütjük a tojásokat, és így tálaljuk – akár egy húsvéti brunch részeként.
Vörösbabos fasírt gombával
Fasírt újragondolva, ezúttal hús nélkül! A gombával gazdagított vörösbabos pogácsa tökéletes és gyors vegetáriánus vacsora a hétköznapokra, de a húsvéti asztalon is megállja a helyét. Friss salátával tálaljuk.
Krémes, majonézes krumplisaláta zöldborsóval és bacon-nel
Mi a bulgur?
A tarhonyához hasonló búzatöret a török és a közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga. Rendkívül alacsony glikémiás indexű, ezért tökéletesen eltelít. Emellett rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, de glutént is tartalmaz. Kiemelkedően magas a B-vitamin és rosttartalma. Főzve, forrázva és áztatva egyaránt elkészíthető. Az utóbbi időben a bulgur igen népszerűvé vált a magyar konyhákban is.