Mi a Good Lunch?

Hüvelyesek, zöldségek és gabonafélék kiegyensúlyozott arányú keveréke egy csipet fűszerrel és pár csepp extra szűz olívaolajjal. Teljes étel vagy köret, ami melegen vagy akár hidegen is fogyasztható, az elkészítése pedig csupán 1 percet vesz igénybe. Remek, ízletes növényi fehérjeforrás egy jó adag rosttal.



Keresse termékünket az alábbi partnereink webshopjában!

nettó tömeg: 250 g

összetevők

Beluga fekete lencse 20%, ivóvíz, előfőzött BULGUR (durumBÚZA) 18%, grillezett piros paprika 13%, grillezett padlizsán 12.5%, szeletelt koktélparadicsom 11.5%, extra szűz olívaolaj 3%, étkezési só, rozmaring 0.4%, fekete bors. Zellert tartalmazhat.

Fehérjeforrás

nyomokban tartalmazhat Zellert.

Tartalmaz Glutént.

tápérték

100g adagonként 250g
Energia (kJ) 547 kJ 1372 kJ
Energia (kcal) 130 kcal 325 kcal
Zsír (g) 2,0 g 5,0 g
- amelyből telített zsírsavak (g) 0,3 g 0,8 g
Szénhidrát (g) 22 g 55 g
- amelyből cukrok (g) 2,0 g 5,0 g
Rost (g) 2,4 g 6,0 g
Fehérje (g) 4,7 g 12 g
Só (g) 0,73 g 1,8 g

Hőkezelés

Tárolás: szobahomérsékleten tárolja. Tárolási homérséklet: 0 °C - 25 °C.

Fedezze fel receptjeinket

Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sült feta paradicsomos csicseriborsóval és tojással

    Sült feta paradicsomos csicseriborsóval és tojással

    A sütőben, egyetlen edényben elkészíthető étel különlegessége, hogy az egészben sült fetát összkeverjük a sült zöldségekkel és csicseriborsóval. Ezután hozzáadjuk a spenótot, ráütjük a tojásokat, és így tálaljuk – akár egy húsvéti brunch részeként.

  • Vörösbabos fasírt gombával

    Vörösbabos fasírt gombával

    Fasírt újragondolva, ezúttal hús nélkül! A gombával gazdagított vörösbabos pogácsa tökéletes és gyors vegetáriánus vacsora a hétköznapokra, de a húsvéti asztalon is megállja a helyét. Friss salátával tálaljuk.

  • Krémes, majonézes krumplisaláta zöldborsóval és bacon-nel

    Krémes, majonézes krumplisaláta zöldborsóval és bacon-nel

Még több recept

Mi a bulgur?

A tarhonyához hasonló búzatöret a török és a közel-keleti konyha kedvelt alapanyaga. Rendkívül alacsony glikémiás indexű, ezért tökéletesen eltelít. Emellett rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag, de glutént is tartalmaz. Kiemelkedően magas a B-vitamin és rosttartalma. Főzve, forrázva és áztatva egyaránt elkészíthető. Az utóbbi időben a bulgur igen népszerűvé vált a magyar konyhákban is.