Téli saláta sütőtökös Croustis-zal
1 doboz Bonduelle Sütőtökös Croustis
2 répa
1 narancs
50 g rukkola
5 dkg feta
5 dkg vörösáfonya
5 dkg dió
10 dkg kuszkusz
1 lime
olívaolaj
só, bors
1 doboz Bonduelle Sütőtökös Croustis
2 répa
1 narancs
50 g rukkola
5 dkg feta
5 dkg vörösáfonya
5 dkg dió
10 dkg kuszkusz
1 lime
olívaolaj
só, bors
- lépés 1Készítsük el a kuszkuszt: tegyük egy mélyebb tálba, adjunk hozzá egy nagy csipet sót, öntsük le annyi forrásban lévő vízzel, ami 1 ujjnyira elfedi és keverjük meg. Takarjuk le és tegyük félre. 7 perc elteltével lazítsuk fel egy villával a kész kuszkuszt.
- lépés 2Közben készítsük el a Croustis sütőtökös Nuggetseket is: süssük meg airfryerben, serpenyőben vagy sütőben, a csomagoláson megadott módon.
- lépés 3A répát vágjuk gyufaszál vastagságúra vagy reszeljük le nagy lyukú reszelőn. A narancsot pucoljuk meg és vágjunk belőle vékony karikákat, ezeket felezzük el. A diót vágjuk fel nagyobb darabokra.
- lépés 4Készítsük el az öntetet: egy kis tálba facsarjuk be a lime levét, sózzuk, borsozzuk, majd adjuk hozzá olívaolajat és keverjük el.
- lépés 5Egy salátás tálban óvatosan keverjük össze a répát, a kuszkuszt, a rukkolát, a vörösáfonyát, a diót és a narancsot, morzsoljuk rá a fetát, locsoljuk meg a dresszinggel, majd helyezzük a tetejére a megsült sütőtökös Croustist.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Krémes sütőtökös-zsályás rizottó parmezán chipsszel
Ezt a sütőtökös-zöldséges rizottot zsályával fűszerezzük, így még gazdagabb ízeket kapunk. Emellett ropogós parmezán chipset készíthetünk a további élvezetért.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Töltött kaliforniai paprika harissás Cerealival
Sütőben sült színes kaliforniai paprikák, a fokhagymás, chilis, fűszeres harissa pasztával átforgatott sütőtökös-hajdinás Cerealival és csicseriborsóval töltve. Reszelt citromhéj, kevés citromlé és friss petrezselyem tökéletesíti az ízeket a receptben. Opcionálisan kerülhet a tetejére sajt is.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Sütőtökös curry garnélával és ananásszal
Egy friss, üde fogás, ami a tél vége felé mindenkinek jól fog esni. Különleges, sokrétegű ízvilágával és színeivel vacsoravendégeinket is megörvendeztethetjük vele.














