Sült feta paradicsomos csicseriborsóval és tojással
A sütőben, egyetlen edényben elkészíthető étel különlegessége, hogy az egészben sült fetát összkeverjük a sült zöldségekkel és csicseriborsóval. Ezután hozzáadjuk a spenótot, ráütjük a tojásokat, és így tálaljuk – akár egy húsvéti brunch részeként.
4 személy
45 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Vapeur Csicseriborsó
300 g koktélparadicsom
20 dkg feta
1 piros kaliforniai paprika
1 lilahagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4 tojás
1 tk oregánó
1 tk kakukkfű
½ tk chilipehely
só, bors
olívaolaj
300 g koktélparadicsom
20 dkg feta
1 piros kaliforniai paprika
1 lilahagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4 tojás
1 tk oregánó
1 tk kakukkfű
½ tk chilipehely
só, bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Vapeur Csicseriborsó
300 g koktélparadicsom
20 dkg feta
1 piros kaliforniai paprika
1 lilahagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4 tojás
1 tk oregánó
1 tk kakukkfű
½ tk chilipehely
só, bors
olívaolaj
300 g koktélparadicsom
20 dkg feta
1 piros kaliforniai paprika
1 lilahagyma
3-4 gerezd fokhagyma
4 tojás
1 tk oregánó
1 tk kakukkfű
½ tk chilipehely
só, bors
olívaolaj
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
- lépés 2Felezzük a koktélparadicsomot, kockázzuk fel a kaliforniai paprikát és a lilahagymát, a fokhagymát vágjuk apróra
- lépés 3Az oregánót, a kakukkfüvet, a chilipelyhet, sót és borsot keverjük össze egy tálban.
- lépés 4A zöldségeket helyezzük egy sütőtálba, keverjük össze, majd a tál közepére helyezzük a fetát egyben. Locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg a fűszerkeverékkel a zöldségeket és a fetát is. Tegyük a sütőbe 25 percre.
- lépés 5Amikor megsült, keverjük össze a zöldségeket a fetával, keverjük hozzá a spenótot és a csicseriborsót, majd alakítsunk ki 4 mélyedést, és üssünk bele 1-1 tojást, majd tegyük vissza a sütőbe. Süssük további 5-10 percig, hogy a tojások megsüljenek.
- lépés 6Amikor elkészült, melegen tálaljuk friss bagettel vagy pirítós kenyérrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Sült kelbimbó gratin
A kelbimbó megosztó zöldség, de lehet, hogy gratin formában a család kedvenc karácsonyi körete lesz. A sütőben sült kelbimbókat tejszínes-parmezános krémes szósz borítja, ropogós kenyérmorzsával a tetején.
Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval
Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.
Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett
Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.
Fedezze fel ezt is...