Pinterest

Sült feta paradicsomos csicseriborsóval és tojással

A sütőben, egyetlen edényben elkészíthető étel különlegessége, hogy az egészben sült fetát összkeverjük a sült zöldségekkel és csicseriborsóval. Ezután hozzáadjuk a spenótot, ráütjük a tojásokat, és így tálaljuk – akár egy húsvéti brunch részeként.
4 személy
45 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

300 g koktélparadicsom

20 dkg feta

1 piros kaliforniai paprika

1 lilahagyma

3-4 gerezd fokhagyma

4 tojás

1 tk oregánó

1 tk kakukkfű

½ tk chilipehely

só, bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

300 g koktélparadicsom

20 dkg feta

1 piros kaliforniai paprika

1 lilahagyma

3-4 gerezd fokhagyma

4 tojás

1 tk oregánó

1 tk kakukkfű

½ tk chilipehely

só, bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur csicseriborsóVapeur csicseriborsó
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 190 fokra.
  2. lépés 2
    Felezzük a koktélparadicsomot, kockázzuk fel a kaliforniai paprikát és a lilahagymát, a fokhagymát vágjuk apróra
  3. lépés 3
    Az oregánót, a kakukkfüvet, a chilipelyhet, sót és borsot keverjük össze egy tálban.
  4. lépés 4
    A zöldségeket helyezzük egy sütőtálba, keverjük össze, majd a tál közepére helyezzük a fetát egyben. Locsoljuk meg olívaolajjal és szórjuk meg a fűszerkeverékkel a zöldségeket és a fetát is. Tegyük a sütőbe 25 percre.
  5. lépés 5
    Amikor megsült, keverjük össze a zöldségeket a fetával, keverjük hozzá a spenótot és a csicseriborsót, majd alakítsunk ki 4 mélyedést, és üssünk bele 1-1 tojást, majd tegyük vissza a sütőbe. Süssük további 5-10 percig, hogy a tojások megsüljenek.
  6. lépés 6
    Amikor elkészült, melegen tálaljuk friss bagettel vagy pirítós kenyérrel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sült kelbimbó gratin

    Sült kelbimbó gratin

    A kelbimbó megosztó zöldség, de lehet, hogy gratin formában a család kedvenc karácsonyi körete lesz. A sütőben sült kelbimbókat tejszínes-parmezános krémes szósz borítja, ropogós kenyérmorzsával a tetején.

  • Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Áfonyás pulykagolyó vajas zöldborsóval

    Karácsonyi pulyka újragondolva! Érdemes kipróbálnunk húsgolyó formában áfonyalekváros mázzal és vajas-fokhagymás zöldborsóval - az ünnepi asztal egyik legjobb fogása lesz.

  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.