Pinterest

Kukoricás tonhallal töltött burgonya

Ki tudna ellenállni a héjában sült burgonyának? Még tovább fokozhatjuk az élvezeteket, ha olvadt vajjal és finom kukoricás-tonhalas töltelékkel tálaljuk, és máris kész az igazi komfort fogás! 
4 személy
25 perc
60 perc
Hozzávalók
4 személyre

½ doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica

4 nagyobb burgonya

240 g konzerv tonhal

1 lilahagyma

4 ek majonéz

2 ek tejföl

2 dkg vaj

bors

petrezselyem

hozzávalók 4 személyre

½ doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica

4 nagyobb burgonya

240 g konzerv tonhal

1 lilahagyma

4 ek majonéz

2 ek tejföl

2 dkg vaj

bors

petrezselyem

Termékajánlatunk a recepthez

Gold CsemegekukoricaGold Csemegekukorica
  1. lépés 1
    A burgonyákat alaposan megmossuk és egy tepsire helyezve 200 fokos sütőben kb. 50-60 percig sütjük, amíg megpuhulnak.
  2. lépés 2
    Ez idő alatt elkészítjük a tonhalas-kukoricás tölteléket. Egy tálban keverjük össze a lecsöpögtetett tonhalat, az apróra vágott lilahagymát, a kukoricát, a majonézt, a tejfölt, adjuk hozzá az aprított petrezselymet, majd sózzuk-borsozzuk, és alaposan keverjük össze.
  3. lépés 3
    Amikor a burgonyák megsültek, várjunk egy keveset, hogy kissé kihűljenek, majd kereszt alakban vágjuk be a tetejüket, nyomjuk össze az aljukat, hogy „kinyíljanak”, ezután tegyünk mindegyikbe egy kis kocka vajat.
  4. lépés 4
    A burgonyákat töltsük meg a tonhalas, kukoricás töltelékkel, majd azonnal tálaljuk a fogást.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Parmezános-zöldborsós burgonyakrokett

    Belül lágy, kívül aranybarnára sült burgonyakrokett airfryerben készítve. Szerecsendióval fűszerezve, parmezánnal gazdagítva, és egy kevés zöldborsóval megbolondítva a tökéletes ízélmény érdekében.

  • Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Tzatziki uborkával és zöldalmával

    Mi idézhetné meg jobban Görögországot, mint a tzatziki? Most egy almával és retekkel készült változatot ajánlunk! Fogyaszthatod köretként, előételként, de akár főfogásként is!

  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.