Sült édesburgonya lencsével és gránátalmával
2 közepes édesburgonya
2 ek méz
10 dkg feta
1 gránátalma magjai
1 csokor petrezselyem
2 tk balzsamecet
olívaolaj
só, bors
2 közepes édesburgonya
2 ek méz
10 dkg feta
1 gránátalma magjai
1 csokor petrezselyem
2 tk balzsamecet
olívaolaj
só, bors
- lépés 1A sütőt melegítsük elő 200 fokra.
- lépés 2Az édesburgonyákat hámozzuk meg és vágjuk másfél cm széles karikákra. Tegyük a szeleteket sütőpapírral bélelt tepsibe és locsoljuk meg olívaolajjal, sózzuk, borsozzuk és tegyük a sütőbe.
- lépés 3Süssük kb. 20 percig, félidőben fordítsuk meg a szeleteket, hogy szépen megpiruljanak.
- lépés 4A leszűrt lencsét tegyük egy tálba, adjuk hozzá az apróra vágott petrezselymet, a balzsamecetet, sózzuk-borsozzuk és keverjük össze.
- lépés 5Amikor megsültek az édesburgonya szeletek, tegyük őket egy kínálótálra, csurgassunk rájuk egy kevés mézet, amíg még melegek.
- lépés 6Tegyünk a lencséből minden szeletre, majd morzsoljunk rá a fetából és szórjuk meg a gránátalma magokkal és tálaljuk.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Szilveszteri lencsés egytálétel chorizoval
Egy tál gőzölgő, melengető fogás szilveszter estére: paradicsomos-fokhagymás alapon párolt lencse, friss spenóttal és fűszeres chorizo karikákkal, melyek igazi karaktert adnak az ételnek. Friss, ropogós kenyérrel fogyasztva a legfinomabb.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Vegetáriánus padlizsán-lencse-gomba Moussaka
Mit szólnánk egy hús nélküli muszaka változathoz? A gomba és a lencse találkozása bizonyára megörvendezteti ízlelőbimbóinkat Görögország édes ízeit felidézve.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Karfiol szeletek lencsével és sült csirkemellel
Ha valami a megszokottól eltérő, kicsit különleges fogásra vágyunk a karácsonyi asztalon, érdemes kipróbálni a sült karfiol szeleteket zöldfűszeres-répás, marokkói ihletésű lencsével és omlós, ízletes sült csirkemellel – együtt egy igazán különleges, ünnepi fogást alkotnak.















