Brokkoli krémleves medvehagyma pestóval
1 zacskó Bonduelle Vapeur Brokkoli
2 szál zellerszár
1 kisebb vöröshagyma
10 cm csemege kolbász
1 csokor medvehagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg dió
só
bors
1 ek vaj
olívaolaj
6 dl víz vagy alaplé
1 zacskó Bonduelle Vapeur Brokkoli
2 szál zellerszár
1 kisebb vöröshagyma
10 cm csemege kolbász
1 csokor medvehagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg dió
só
bors
1 ek vaj
olívaolaj
6 dl víz vagy alaplé
- lépés 1Az apróra vágott vöröshagymát az olaj és vaj keverékén kezdjük el párolni egy lábosban, majd dobjuk hozzá a kisebb darabokra vágott zellert és reszeljük bele a fokhagymát. Pároljuk együtt 5 percig.
- lépés 2Szórjuk a lábosba a brokkolit és öntsük fel a vízzel/alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel. 5 perc elteltével pürésítsük botmixerrel.
- lépés 3Ameddig a leves fő készítsük el a medvehagyma pestót: A diót egy kicsit pirítsuk meg száraz serpenyőben, majd dobjuk késes aprítóba a medvehagymával együtt. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt, majd fokozatosan annyi olívaolajat, hogy krémes állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Egy kis serpenyőben pirítsuk meg a karikára vágott vágott kolbászt.
- lépés 5Tálaláskor merjünk ki a levesből, a tetejére tegyünk a kolbászkarikákból és kanalazzunk rá egy keveset a pestóból is.
Zöldfőzelék buggyantott tojással
Fokhagymás, vajas, petrezselymes zöldfőzelék recept, saját magával sűrítve. Tetején szemet gyönyörködtető buggyantott tojás, újhagyma és petrezselyem.
Ázsiai csirkés rizstészta kukoricával
Pikáns szójaszószos, fokhagymás, gyömbéres pirított rizstészta recept édes csemegekukoricával, roppanós brokkolival és sült csirke falatokkal az ázsiai konyha kedvelőinek.
Brokkolikrémleves gyömbérrel és lime-mal
Ősszel minden háztartásban nagy kedvenc a brokkolikrémleves. Adjunk hozzá egy kis gyömbért, kókusztejet és lime-ot, és voilá - kész az örök klasszikus pikáns, felturbózott változata!