Zöldséges brokkolikrémleves gyömbérrel és lime-mal
Hozzávalók







600 g Bonduelle Vapeur fagyasztott brokkoli
1 ujjnyi gyömbér
1 salottahagyma
75 cl zöldség alaplé
15 cl kókusztej
kezeletlen fél lime héja és leve
2 ek olívaolaj
só, bors
600 g Bonduelle Vapeur fagyasztott brokkoli
1 ujjnyi gyömbér
1 salottahagyma
75 cl zöldség alaplé
15 cl kókusztej
kezeletlen fél lime héja és leve
2 ek olívaolaj
só, bors
- lépés 1Hámozzuk meg és vágjuk fel a salottahagymát. Hámozzuk meg, majd reszeljük le a gyömbért.
- lépés 2Pirítsuk meg a salottahagymát az olívaolajon. Adjuk hozzá a gyömbért és a brokkolit. Önstük fel a zöldséglevessel, és ízesítsük sóval, borssal.
- lépés 3Forraljuk fel és főzzük 10 percig, amíg a brokkoli megpuhul.
- lépés 4A levest turmixgépben vagy botmixerrel turmixoljuk össze. Adjuk hozzá a limelevet és a héját, valamint a kókusztejet.
- lépés 5Alacsony lángon melegítsük össze 5 percig.
- lépés 6Kóstoljuk meg és ha szükséges, sózzuk, borsozzuk a levest.
- lépés 7Tálaljuk kis tálkákban és díszítsük lime héjjal a tetején.
Krémes spenótleves
Fokhagymával, póréhagymával, szerecsendióval ízesített zöldségleves recept, amit a vaj és a tejszín tesz krémessé és tartalmassá, a friss spenót pedig még zöldebbé. Friss, olívaolajos-sós kruton kerül a tetejére.
Sós palacsinta brokkolirizzsel
Ha eddig csak édes palacsintát készítettünk, ideje kipróbálni a sós változatokat! Ebben a brokkolirizses verzióban biztosan nem fogunk csalódni! Ideális brunchra vagy egy könnyedebb vacsorához.
Rétegzett saláta brokkolirizzsel
Saláta befőttesüvegben? Kiváló munkahelyi ebéd vagy piknik recept lehet belőle! A rétegek alulról fölfelé haladva: vinaigrette, csicseriborsó, kukorica, koktélparadicsom, lilahagyma, brokkolirizs, feta, répacsíkok és szívsaláta-csíkok.