Brokkolikrémleves medvehagyma pestóval
1 zacskó Bonduelle Vapeur Brokkoli
2 szál zellerszár
1 kisebb vöröshagyma
10 cm csemege kolbász
1 csokor medvehagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg dió
só
bors
1 ek vaj
olívaolaj
6 dl víz vagy alaplé
1 zacskó Bonduelle Vapeur Brokkoli
2 szál zellerszár
1 kisebb vöröshagyma
10 cm csemege kolbász
1 csokor medvehagyma
1 gerezd fokhagyma
5 dkg dió
só
bors
1 ek vaj
olívaolaj
6 dl víz vagy alaplé
- lépés 1Az apróra vágott vöröshagymát az olaj és vaj keverékén kezdjük el párolni egy lábosban, majd dobjuk hozzá a kisebb darabokra vágott zellert és reszeljük bele a fokhagymát. Pároljuk együtt 5 percig.
- lépés 2Szórjuk a lábosba a brokkolit és öntsük fel a vízzel/alaplével, sózzuk, borsozzuk, majd forraljuk fel. 5 perc elteltével pürésítsük botmixerrel.
- lépés 3Ameddig a leves fő készítsük el a medvehagyma pestót: A diót egy kicsit pirítsuk meg száraz serpenyőben, majd dobjuk késes aprítóba a medvehagymával együtt. Adjuk hozzá a reszelt parmezánt, majd fokozatosan annyi olívaolajat, hogy krémes állagot kapjunk. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Egy kis serpenyőben pirítsuk meg a karikára vágott vágott kolbászt.
- lépés 5Tálaláskor merjünk ki a levesből, a tetejére tegyünk a kolbászkarikákból és kanalazzunk rá egy keveset a pestóból is.
Krémes spenótleves
Fokhagymával, póréhagymával, szerecsendióval ízesített zöldségleves recept, amit a vaj és a tejszín tesz krémessé és tartalmassá, a friss spenót pedig még zöldebbé. Friss, olívaolajos-sós kruton kerül a tetejére.
Zöldfőzelék buggyantott tojással
Fokhagymás, vajas, petrezselymes zöldfőzelék recept, saját magával sűrítve. Tetején szemet gyönyörködtető buggyantott tojás, újhagyma és petrezselyem.
Tavaszi zöldségleves brokkolirizzsel
Friss, tavaszi zöldségleves recept zöld zöldségekkel, apró tésztával és egy kis csavarral - Bonduelle brokkolirizzsel, hogy még tartalmasabb fogást kapjunk.