Sok zöldséges buddha tál
Könnyen variálható, népszerű egytálétel recept a buddha bowl - a sült, fűszeres csicseriborsó, barnarizs, pirított brokkoli, vörösbab, retek, pirított szezámmag és sült fodroskel keverékét taninis-citromos öntettel tehetjük felejthetetlenné.
Könnyű
4 személy
30 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 doboz Bonduelle Inspirációk vörösbab
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
10 dkg barnarizs
2-3 levél fodroskel
4-5 szem retek
2 ek szezámmag
1 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
citrom
olívaolaj
só
bors
cayenne bors
füstölt pirospaprika
1 doboz Bonduelle Inspirációk vörösbab
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
10 dkg barnarizs
2-3 levél fodroskel
4-5 szem retek
2 ek szezámmag
1 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
citrom
olívaolaj
só
bors
cayenne bors
füstölt pirospaprika
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle Inspirációk csicseriborsó
1 doboz Bonduelle Inspirációk vörösbab
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
10 dkg barnarizs
2-3 levél fodroskel
4-5 szem retek
2 ek szezámmag
1 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
citrom
olívaolaj
só
bors
cayenne bors
füstölt pirospaprika
1 doboz Bonduelle Inspirációk vörösbab
1 zacskó Bonduelle Vapeur brokkoli
10 dkg barnarizs
2-3 levél fodroskel
4-5 szem retek
2 ek szezámmag
1 gerezd fokhagyma
2 ek tahini
citrom
olívaolaj
só
bors
cayenne bors
füstölt pirospaprika
- lépés 1A barnarizst mossuk át és pároljuk puhára.
- lépés 2Közben a csicseriborsót szűrjük le, és papírtörlővel itassuk le róla a nedvességet. Hevítsünk 2 kanál olajat, majd ha forró, öntsük bele a csicseriborsót, és pirítsuk 4-5 percig, ameddig aranybarna és ropogós nem lesz. Szűrjük le, majd sózzuk és szórjuk meg kevés cayenne borssal és füstölt pirospaprikával.
- lépés 3A brokkoliból egy maréknyit tegyünk sós, forrásban lévő vízbe, és főzzük pár percig, majd szűrjük le.
- lépés 4A fokhagymát vágjuk vékony szeletekre, a fodroskelt csíkokra. Egy serpenyőben melegítsünk olívaolajat, dobjuk rá a kelt és pirítsuk meg egy kicsit. A sütés vége felé adjuk hozzá a fokhagymát és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 5Töröljük szárazra a serpenyőt, és pirítsuk meg a szezámmagot is.
- lépés 6Az öntethez keverjük ki a tahinit egy fél citrom levével és egy kevés vízzel, majd sózzuk és borsozzuk.
- lépés 7Egy mélyebb tányérban tálaljuk az ételt: alulra kerüljön a rizs, tetejére kis kupacokban a vörösbab, a brokkoli, a csicseriborsó, a fodroskel és a felszeletelt retek (esetleg egy kis friss zöldsaláta is), majd szórjuk meg a szezámmaggal és locsoljuk meg az öntettel.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Édesburgonya saláta vörösbabbal, pekándióval és spenóttal
Különböző évszakok, valamint édes-sós alapanyagok találkozása egy saláta receptben! A sült édesburgonya kockák vörösbabbal, bébi spenót levelekkel és pekándióval összekeverve csodálatos alapot alkotnak, erre jöhet a balzsamecetes-mézes öntet.
Chilli con carne
Pikáns fűszerezésű, mexikói hangulatot idéző klasszikus chilli con carne, amit a recept lépéseit követve gyorsan és egyszerűen elkészíthethetünk.
Citromos csicseriborsó fasírt
Csicseriborsó fasírt recept a citrom frissítő ízével, római köménnyel és petrezselyemmel. A csicseriborsót részben összetörjük, részben egészben hagyjuk, hogy ropogósabb legyen. Citromos, mentás, fokhagymás joghurttal tálaljuk.
Fedezze fel ezt is...