Pikáns zöld krémleves pirított kesudióval és szójaszószos mézes csirkefalatkákkal
Melengető, gyömbéres, enyhén csípős, immunerősítő téli leves a hideg napokra. A csirkemell falatkákkal egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes, ha a levest önmagában keveselnénk.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld Mix Krémleves zöldségkeverék
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
1,5 dl tejszín
0,5 l alaplé vagy víz
1 marék kesudió
20 dkg csirkemell
2 ek. szójaszósz
1 ek. méz
1 nagy csipet chilipehely
só
bors
petrezselyem
olívaolaj
nyárs
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
1,5 dl tejszín
0,5 l alaplé vagy víz
1 marék kesudió
20 dkg csirkemell
2 ek. szójaszósz
1 ek. méz
1 nagy csipet chilipehely
só
bors
petrezselyem
olívaolaj
nyárs
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld Mix Krémleves zöldségkeverék
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
1,5 dl tejszín
0,5 l alaplé vagy víz
1 marék kesudió
20 dkg csirkemell
2 ek. szójaszósz
1 ek. méz
1 nagy csipet chilipehely
só
bors
petrezselyem
olívaolaj
nyárs
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
1,5 dl tejszín
0,5 l alaplé vagy víz
1 marék kesudió
20 dkg csirkemell
2 ek. szójaszósz
1 ek. méz
1 nagy csipet chilipehely
só
bors
petrezselyem
olívaolaj
nyárs
- lépés 1Főzés előtt kb. egy órával vágjuk közepes kockákra a csirkemellet és keverjünk ki két evőkanál szójaszószt egy evőkanál mézzel és a csipet chilipehellyel, majd öntsük a húsra és tegyük a hűtőbe pácolódni.
- lépés 2Olívaolajon pároljuk meg a felkockázott hagymát, félidőben reszeljük hozzá a megtisztított gyömbért és a fokhagymát. Adjuk hozzá a Bonduelle Zöld mix krémleves keveréket és pár percig kevergessük, majd öntsük fel az alaplével és sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, öntsük hozzá a tejszínt és pürésítsük.
- lépés 3A kesudiót száraz serpenyőben pirítsuk pár percig, majd várjuk durvára.
- lépés 4A csirkemellkockákat vegyük elő a hűtőből, húzzunk 3-4 kockát 1-1 nyársra, majd minden oldalát pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.
- lépés 5Tálalásnál merjük ki a levest, szórjuk meg kesudióval, friss petrezselyemmel, egy kis chili pehellyel, majd tegyük a tányér szélére a csirkenyársat.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Sült fokhagymás zöld krémleves fodroskel és bacon chips-szel
Ez a fagyasztott zöldségkeverékből készült krémleves lélekmelengető recept lehet gazdag ízével, valamint ropogós házi készítésű fodroskel és bacon chip-szel megkoronázva.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...















