Pinterest

Pikáns zöld krémleves pirított kesudióval és szójaszószos mézes csirkefalatkákkal

Melengető, gyömbéres, enyhén csípős, immunerősítő téli leves a hideg napokra. A csirkemell falatkákkal egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes, ha a levest önmagában keveselnénk.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld Mix Krémleves zöldségkeverék

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

3 cm gyömbér

1,5 dl tejszín

0,5 l alaplé vagy víz

1 marék kesudió

20 dkg csirkemell

2 ek. szójaszósz

1 ek. méz

1 nagy csipet chilipehely



bors

petrezselyem

olívaolaj

nyárs
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld Mix Krémleves zöldségkeverék

1 hagyma

2 gerezd fokhagyma

3 cm gyömbér

1,5 dl tejszín

0,5 l alaplé vagy víz

1 marék kesudió

20 dkg csirkemell

2 ek. szójaszósz

1 ek. méz

1 nagy csipet chilipehely



bors

petrezselyem

olívaolaj

nyárs

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Zöld mix Krémleves zöldségkeverékFagyasztott Zöld mix Krémleves zöldségkeverék
  1. lépés 1
    Főzés előtt kb. egy órával vágjuk közepes kockákra a csirkemellet és keverjünk ki két evőkanál szójaszószt egy evőkanál mézzel és a csipet chilipehellyel, majd öntsük a húsra és tegyük a hűtőbe pácolódni.
  2. lépés 2
    Olívaolajon pároljuk meg a felkockázott hagymát, félidőben reszeljük hozzá a megtisztított gyömbért és a fokhagymát. Adjuk hozzá a Bonduelle Zöld mix krémleves keveréket és pár percig kevergessük, majd öntsük fel az alaplével és sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, öntsük hozzá a tejszínt és pürésítsük.
  3. lépés 3
    A kesudiót száraz serpenyőben pirítsuk pár percig, majd várjuk durvára.
  4. lépés 4
    A csirkemellkockákat vegyük elő a hűtőből, húzzunk 3-4 kockát 1-1 nyársra, majd minden oldalát pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.
  5. lépés 5
    Tálalásnál merjük ki a levest, szórjuk meg kesudióval, friss petrezselyemmel, egy kis chili pehellyel, majd tegyük a tányér szélére a csirkenyársat.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Sült fokhagymás zöld krémleves fodroskel és bacon chips-szel

    Sült fokhagymás zöld krémleves fodroskel és bacon chips-szel

    Ez a fagyasztott zöldségkeverékből készült krémleves lélekmelengető recept lehet gazdag ízével, valamint ropogós házi készítésű fodroskel és bacon chip-szel megkoronázva.

  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.

  • Mexikói csirke pikánsan

    Mexikói csirke pikánsan

    Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.