Pikáns zöld krémleves pirított kesudióval és szójaszószos mézes csirkefalatkákkal
Melengető, gyömbéres, enyhén csípős, immunerősítő téli leves a hideg napokra. A csirkemell falatkákkal egy könnyű ebédnek vagy vacsorának is tökéletes, ha a levest önmagában keveselnénk.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld Mix Krémleves zöldségkeverék
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
1,5 dl tejszín
0,5 l alaplé vagy víz
1 marék kesudió
20 dkg csirkemell
2 ek. szójaszósz
1 ek. méz
1 nagy csipet chilipehely
só
bors
petrezselyem
olívaolaj
nyárs
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
1,5 dl tejszín
0,5 l alaplé vagy víz
1 marék kesudió
20 dkg csirkemell
2 ek. szójaszósz
1 ek. méz
1 nagy csipet chilipehely
só
bors
petrezselyem
olívaolaj
nyárs
hozzávalók 4 személyre
1 zacskó Bonduelle Zöld Mix Krémleves zöldségkeverék
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
1,5 dl tejszín
0,5 l alaplé vagy víz
1 marék kesudió
20 dkg csirkemell
2 ek. szójaszósz
1 ek. méz
1 nagy csipet chilipehely
só
bors
petrezselyem
olívaolaj
nyárs
1 hagyma
2 gerezd fokhagyma
3 cm gyömbér
1,5 dl tejszín
0,5 l alaplé vagy víz
1 marék kesudió
20 dkg csirkemell
2 ek. szójaszósz
1 ek. méz
1 nagy csipet chilipehely
só
bors
petrezselyem
olívaolaj
nyárs
- lépés 1Főzés előtt kb. egy órával vágjuk közepes kockákra a csirkemellet és keverjünk ki két evőkanál szójaszószt egy evőkanál mézzel és a csipet chilipehellyel, majd öntsük a húsra és tegyük a hűtőbe pácolódni.
- lépés 2Olívaolajon pároljuk meg a felkockázott hagymát, félidőben reszeljük hozzá a megtisztított gyömbért és a fokhagymát. Adjuk hozzá a Bonduelle Zöld mix krémleves keveréket és pár percig kevergessük, majd öntsük fel az alaplével és sózzuk, borsozzuk. Forraljuk fel, öntsük hozzá a tejszínt és pürésítsük.
- lépés 3A kesudiót száraz serpenyőben pirítsuk pár percig, majd várjuk durvára.
- lépés 4A csirkemellkockákat vegyük elő a hűtőből, húzzunk 3-4 kockát 1-1 nyársra, majd minden oldalát pirítsuk meg egy kevés olívaolajon.
- lépés 5Tálalásnál merjük ki a levest, szórjuk meg kesudióval, friss petrezselyemmel, egy kis chili pehellyel, majd tegyük a tányér szélére a csirkenyársat.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Zöldségkrémleves avokádóval
Zöldségkrémleves különleges feltéttel, rántott avokádóval. Gyorsan elkészül, egyszerűsége miatt konyhában kevésbé rutinosaknak is ajánlott recept, mégis ínyenc fogásnak ígérkezik.
Grillezett hotdog
Könnyű és finom hotdog ropogós frankfurti virslivel és friss zöldségekkel.A hagyományos ketchup-virsli kombó után igazi felüdülés lesz ez a recept!
Chilis babos rákleves
A rákleves önmagában is pikáns, de chili-vel fűszerezve még egyedibb fogást kapunk. Meglepő hozzávaló benne a vörösbab, ami még tovább fokozza a különleges ízvilágot.
Fedezze fel ezt is...