Zöld hummusz
Avokádós-nyers spenótos, zöld színű hummusz zöldfűszerekkel. Különleges szín- és ízélményt kínáló recept a kánikulai napokra. Fogyasszuk zöldséghasábokkal vagy tortilla chips-el, sós krékerrel.
Könnyű
15 perc
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 avokádó
1 csomag bébispenót
1 gerezd fokhagyma
1 marék koriander
1 tk. tahini
½ lime
1 marék kesudió
só
bors
olívaolaj
1 avokádó
1 csomag bébispenót
1 gerezd fokhagyma
1 marék koriander
1 tk. tahini
½ lime
1 marék kesudió
só
bors
olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
1 avokádó
1 csomag bébispenót
1 gerezd fokhagyma
1 marék koriander
1 tk. tahini
½ lime
1 marék kesudió
só
bors
olívaolaj
1 avokádó
1 csomag bébispenót
1 gerezd fokhagyma
1 marék koriander
1 tk. tahini
½ lime
1 marék kesudió
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Az avokádót vágjuk ketté, magját távolítsuk el és kanalazzuk ki a húsát.
- lépés 2Tegyük robotgépbe és adjuk hozzá a többi hozzávalót is: a csicseriborsót, a bébi spenótot, a darabolt fokhagymát, a koriandert (egy keveset rakjunk félre a tálaláshoz), 1 evőkanál olívaolajat és a lime levét. Sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3Ha nehézkesen viszi a gép, néha keverjük át a krémet és egy kevés vízzel lazítsunk az állagán.
- lépés 4Kóstoljuk meg, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk vagy adjunk hozzá kevés lime levet.
- lépés 5Tálaláskor locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg durvára vágott kesudióval és a korianderrel.
Fedezze fel ezt is...












