Pinterest

Zöld hummusz

Avokádós-nyers spenótos, zöld színű hummusz zöldfűszerekkel. Különleges szín- és ízélményt kínáló recept a kánikulai napokra. Fogyasszuk zöldséghasábokkal vagy tortilla chips-el, sós krékerrel.
Hozzávalók
1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 avokádó

1 csomag bébispenót

1 gerezd fokhagyma

1 marék koriander

1 tk. tahini

½ lime

1 marék kesudió



bors

olívaolaj
hozzávalók 1 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

1 avokádó

1 csomag bébispenót

1 gerezd fokhagyma

1 marék koriander

1 tk. tahini

½ lime

1 marék kesudió



bors

olívaolaj
  1. lépés 1
    Az avokádót vágjuk ketté, magját távolítsuk el és kanalazzuk ki a húsát.
  2. lépés 2
    Tegyük robotgépbe és adjuk hozzá a többi hozzávalót is: a csicseriborsót, a bébi spenótot, a darabolt fokhagymát, a koriandert (egy keveset rakjunk félre a tálaláshoz), 1 evőkanál olívaolajat és a lime levét. Sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    Ha nehézkesen viszi a gép, néha keverjük át a krémet és egy kevés vízzel lazítsunk az állagán.
  4. lépés 4
    Kóstoljuk meg, ha szükséges még sózzuk, borsozzuk vagy adjunk hozzá kevés lime levet.
  5. lépés 5
    Tálaláskor locsoljuk meg egy kevés olívaolajjal, szórjuk meg durvára vágott kesudióval és a korianderrel.