Grillezett avokádó csicseriborsóval töltve
½ doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
2 avokádó
10 dkg koktélparadicsom
6 dkg feta
1 kis lilahagyma
1 lime
2 ek. tahini
só
bors
olívaolaj
½ doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica
2 avokádó
10 dkg koktélparadicsom
6 dkg feta
1 kis lilahagyma
1 lime
2 ek. tahini
só
bors
olívaolaj
- lépés 1Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magjukat. Kenjük meg egy kevés olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Olaj nélkül forrósítsunk fel egy grillserpenyőt és süssük meg az avokádókat néhány perc alatt.
- lépés 2Tegyük a csicseriborsót és a kukoricát egy tálba. Adjuk hozzá a kockára vágott lilahagymát és az apróra vágott koktélparadicsomot. Tördeljük bele a fetát és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 3A tahinit keverjük ki egy kevés vízzel, hogy krémes állagot kapjunk, majd facsarjuk hozzá a lime levét és sózzuk, borsozzuk.
- lépés 4Halmozzunk a grillezett avokádóba a salátából és kanalazzunk rá a tahinis öntentből.
Grillezett halloumi nektarinos csicseriborsó salátával
Egy nagyon friss és különleges saláta recept, amely jó opció vegetáriánus vendégeknek, de könnyű nyári vacsorának is ideális. A grillezett, sós halloumi sajt és az édes, lédús őszibarack nagyon harmonikus és látványos alapot ad, amelyre egy pikánsabb mentás-mézes-chilis dresszing kerül.
Zöld spárga saláta csicseriborsóval
Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.
Tortilla csicseriborsós Good Lunch-al töltve
Egészséges, könnyen fogyasztható irodai ebédet, uzsonnát vagy kirándulásra tökéletes receptet kapunk, ha tortilla lapokba töltjük a Good Lunch-ot uborka és paprika csíkokkal, salátával, és reszelt cheddar sajttal. Ne felejtsük meglocsolni finom zöldfűszeres joghurttal!