Pinterest

Grillezett avokádó csicseriborsóval töltve

Ki gondolt már rá, hogy meggrillezze az avokádót? A grillcsíkos avokádó és a színes zöldségek egyvelege rendkívül látványos receptet alkot. Grillezés után az avokádófeleket csicseriborsós, fetás, kukoricás, koktélparadicsomos, lilahagymás salátával töltjük meg, és lime-os tahinis öntettel tálaljuk.
Könnyű
3 személy
25 perc
Hozzávalók
3 személyre
½ doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

½ doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica

2 avokádó

10 dkg koktélparadicsom

6 dkg feta

1 kis lilahagyma

1 lime

2 ek. tahini



bors

olívaolaj
hozzávalók 3 személyre
½ doboz Bonduelle Vapeur Csicseriborsó

½ doboz Bonduelle Gold Csemegekukorica

2 avokádó

10 dkg koktélparadicsom

6 dkg feta

1 kis lilahagyma

1 lime

2 ek. tahini



bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur CsicseriborsóVapeur Csicseriborsó
  1. lépés 1
    Vágjuk félbe az avokádókat és távolítsuk el a magjukat. Kenjük meg egy kevés olívaolajjal és sózzuk, borsozzuk. Olaj nélkül forrósítsunk fel egy grillserpenyőt és süssük meg az avokádókat néhány perc alatt.
  2. lépés 2
    Tegyük a csicseriborsót és a kukoricát egy tálba. Adjuk hozzá a kockára vágott lilahagymát és az apróra vágott koktélparadicsomot. Tördeljük bele a fetát és sózzuk, borsozzuk.
  3. lépés 3
    A tahinit keverjük ki egy kevés vízzel, hogy krémes állagot kapjunk, majd facsarjuk hozzá a lime levét és sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Halmozzunk a grillezett avokádóba a salátából és kanalazzunk rá a tahinis öntentből.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Tortilla csicseriborsós Good Lunch-al töltve

    Tortilla csicseriborsós Good Lunch-al töltve

    Egészséges, könnyen fogyasztható irodai ebédet, uzsonnát vagy kirándulásra tökéletes receptet kapunk, ha tortilla lapokba töltjük a Good Lunch-ot uborka és paprika csíkokkal, salátával, és reszelt cheddar sajttal. Ne felejtsük meglocsolni finom zöldfűszeres joghurttal!

  • Grillezett zöldségek csicseriborsóval

    Grillezett zöldségek csicseriborsóval

    Színes, különböző formájú és méretű grillezett zöldségek, csicseriborsóval megszórva és egy fantasztikusan ízletes chimichurri szósszal meglocsolva - ez a vibráló ízű, szemet gyönyörködtető saláta recept bármelyik nyári grill asztal főszereplője lehet.

  • Rizses Good Lunch avokádós salátával

    Rizses Good Lunch avokádós salátával

    Készételből finom saláta több főre? Csak egészítsük ki a Good Lunch Rizs és Vörösbab egytálételt friss alapanyagokkal. Avokádó, kukorica, lilahagyma, koktélparadicsom, pekándió, lilakáposzta és répa szalagok kerülhetnek a recept, amit limeos-olívaolajos öntettel ízesítsünk, mellé tortilla chipszet vagy tortillát kínáljunk.