Pinterest

Téli snack mix csicseriborsóval és vörösbabbal

Pirított fűszeres vörösbab, csicseriborsó, tökmag, mazsola, vörösáfonya keveréke. Egészséges, finom ropogtatnivaló recept egy jó film mellé vagy téli kirándulásra.
Könnyű
2 személy
15 perc
45 perc
Hozzávalók
2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

5 dkg aranymazsola

5 dkg vörösáfonya

5 dkg tökmag

1 tk. cayenne bors

1 tk. füstölt pirospaprika

1 tk. barnacukor



olívaolaj
hozzávalók 2 személyre
1 doboz Bonduelle Vapeur vörösbab

1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó

5 dkg aranymazsola

5 dkg vörösáfonya

5 dkg tökmag

1 tk. cayenne bors

1 tk. füstölt pirospaprika

1 tk. barnacukor



olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Vapeur CsicseriborsóVapeur Csicseriborsó
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütő 180 fokra.
  2. lépés 2
    Csöpögtessük le a csicseriborsót és a vörösbabot és egy papírtörlővel itassuk fel róluk a maradék folyadékot.
  3. lépés 3
    Helyezzük egy tálba a hüvelyeseket és locsoljuk meg 2 ek. olajjal, majd szórjuk rá a fűszereket és a cukrot, adjunk hozzá két nagy csipet sót is. Keverjük jól össze, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süssük 40-45 percig.
  4. lépés 4
    Mikor elkészült, vegyük ki a sütőből és várjuk meg amíg kihűl.
  5. lépés 5
    Keverjük hozzá a mazsolát, a vörösáfonyát és a tökmagot. Elkészült a téli snack-mix.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Vörösbab hummusz sült fokhagymával

    Vörösbab hummusz sült fokhagymával

    A sült fokhagyma krémes, nem tolakodó, selymes íze teszi különlegessé ezt a vörösbabból készült hummuszt, amit tovább ízesítünk füstölt pirospaprikával, római köménnyel, tahinivel és citromlével. Zöldség hasábokkal, krékerrel vagy pitával tálaljuk.

  • Zöld spárga saláta csicseriborsóval

    Zöld spárga saláta csicseriborsóval

    Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.

  • Rizses Good Lunch avokádós salátával

    Rizses Good Lunch avokádós salátával

    Készételből finom saláta több főre? Csak egészítsük ki a Good Lunch Rizs és Vörösbab egytálételt friss alapanyagokkal. Avokádó, kukorica, lilahagyma, koktélparadicsom, pekándió, lilakáposzta és répa szalagok kerülhetnek a recept, amit limeos-olívaolajos öntettel ízesítsünk, mellé tortilla chipszet vagy tortillát kínáljunk.