Téli snack mix csicseriborsóval és vörösbabbal
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
5 dkg aranymazsola
5 dkg vörösáfonya
5 dkg tökmag
1 tk. cayenne bors
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. barnacukor
só
olívaolaj
1 doboz Bonduelle Vapeur csicseriborsó
5 dkg aranymazsola
5 dkg vörösáfonya
5 dkg tökmag
1 tk. cayenne bors
1 tk. füstölt pirospaprika
1 tk. barnacukor
só
olívaolaj
- lépés 1Melegítsük elő a sütő 180 fokra.
- lépés 2Csöpögtessük le a csicseriborsót és a vörösbabot és egy papírtörlővel itassuk fel róluk a maradék folyadékot.
- lépés 3Helyezzük egy tálba a hüvelyeseket és locsoljuk meg 2 ek. olajjal, majd szórjuk rá a fűszereket és a cukrot, adjunk hozzá két nagy csipet sót is. Keverjük jól össze, majd helyezzük egy sütőpapírral kibélelt tepsire és süssük 40-45 percig.
- lépés 4Mikor elkészült, vegyük ki a sütőből és várjuk meg amíg kihűl.
- lépés 5Keverjük hozzá a mazsolát, a vörösáfonyát és a tökmagot. Elkészült a téli snack-mix.
Vörösbab hummusz sült fokhagymával
A sült fokhagyma krémes, nem tolakodó, selymes íze teszi különlegessé ezt a vörösbabból készült hummuszt, amit tovább ízesítünk füstölt pirospaprikával, római köménnyel, tahinivel és citromlével. Zöldség hasábokkal, krékerrel vagy pitával tálaljuk.
Zöld spárga saláta csicseriborsóval
Zöldséghámozóval vékony csíkokra vágott nyers zöld spárga az alapja ennek a salátának, amibe még csicseriborsó, pisztácia, rukkola és feta kerül. Mindez egy citromos-olívaolajos dresszinggel átforgatva látványos és izgalmas recept, a nyers spárga pedig így elkészítve remek kulináris élmény.
Rizses Good Lunch avokádós salátával
Készételből finom saláta több főre? Csak egészítsük ki a Good Lunch Rizs és Vörösbab egytálételt friss alapanyagokkal. Avokádó, kukorica, lilahagyma, koktélparadicsom, pekándió, lilakáposzta és répa szalagok kerülhetnek a recept, amit limeos-olívaolajos öntettel ízesítsünk, mellé tortilla chipszet vagy tortillát kínáljunk.