1. >Receptek
  2. >Sós galette zöldborsóval és kecskesajttal

Sós galette zöldborsóval és kecskesajttal

A sós, felhajtogatott szélű francia pite receptbe most gomba, spenót és zöldborsó kerül, kiegészítve édes ízű karamellizált hagymával. A végeredményt pedig a tetejére került tükörtojással koronázzuk meg.
Közepes nehézségű
4 személy
30 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 kis konzerv Bonduelle Vapeur zöldborsó

Bonduelle Prémium gombafejek

10 dkg fehérliszt

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

20 dkg vaj hidegen, felkockázva (5 dkg a hagyma karamellizáláshoz szükséges)

3-4 ek. jeges víz

2 nagy lilahagyma

1 ek. barnacukor

2 gerezd fokhagyma

2 marék bébispenót

15 dkg lágy kecskesajt

10 dkg mascarpone

2 tojás

friss kakukkfű

snidling



bors

balzsamecet
hozzávalók 4 személyre
1 kis konzerv Bonduelle Vapeur zöldborsó

Bonduelle Prémium gombafejek

10 dkg fehérliszt

10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt

20 dkg vaj hidegen, felkockázva (5 dkg a hagyma karamellizáláshoz szükséges)

3-4 ek. jeges víz

2 nagy lilahagyma

1 ek. barnacukor

2 gerezd fokhagyma

2 marék bébispenót

15 dkg lágy kecskesajt

10 dkg mascarpone

2 tojás

friss kakukkfű

snidling



bors

balzsamecet
  1. lépés 1
    Keverjük össze a kétféle lisztet egy teáskanálnyi sóval, majd morzsoljuk bele a felkockázott hideg vajat. Alakítsunk ki egy kis mélyedést és öntsük bele a vizet. Gyúrjuk össze és folpackba csomagolva tegyük a hűtőbe minimum fél órára.
  2. lépés 2
    A lilahagymát vágjuk vékony szeletekre, majd egy serpenyőben olvasszunk 5 dkg vajat és a hagymát kis lángon kezdjük el karamellizálni. Ha nagyjából összeesett és kis színt kapott, adjuk hozzá a barnacukrot és öntsünk bele egy kevés balzsamecetet is.
  3. lépés 3
    Dobjuk bele a vékonyra vágott fokhagymát, morzsoljuk bele a kakukkfüvet, majd adjuk hozzá a zöldborsót, a gombát és a spenótot is. Keverjük bele a mascarponét, majd sózzuk, borsozzuk.
  4. lépés 4
    Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. A tésztát lisztezett gyúródeszkán nyújtsuk ki kb. félcentiméter vastagra, majd helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
  5. lépés 5
    Halmozzuk a tölteléket a tésztára és simítsuk el, hagyjuk kb. 5 cm-et üresen a szélektől. Morzsoljuk rá a kecskesajtot, majd hajtogassuk fel a tésztát, és a széleket kenjük meg 1 felvert tojással.
  6. lépés 6
    Helyezzük a sütőbe, 25 perc elteltével (vagy amikor már egy kis színt kapott) üssünk rá 1 tojást, majd tegyük vissza még további 5 percre.
  7. lépés 7
    Friss snidlinggel megszórva tálaljuk.
Próbálja ki ezt a receptet is!
KönnyűKözepes nehézségűNehéz
< 15 perc15 - 45 perc45 perc +
Legend
  • Burgonyás-gombás pite

    A klasszikus pite sós és zöldséges újragondolása. Hidegen és melegen is fogyasztható, finom és illatos burgonyás-gombás pite, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.

  • Gombás-gorgonzolás tekercsek karamellizá...

    Telt, melengető ízű leveles tésztába töltött snack. Praktikus uzsonnára, de a sörkorcsolyának sem ut...

  • Gombás-spenótos lasagne

    Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki ...