Burgonyás-gombás pite
A klasszikus pite sós és zöldséges újragondolása. Hidegen és melegen is fogyasztható, finom és illatos burgonyás-gombás pite, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.
Közepes nehézségű
4 személy
50 perc
30 perc
Hozzávalók
4 személyre
½ kg burgonya
1 üveg Bonduelle prémium szeletelt gomba
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag levelestészta
2 egész tojás és 1 tojássárgája
1 dl tejszín
15 dkg reszeltsajt
2 tk. friss vagy szárított kakukkfű
só, bors
olívaolaj
1 üveg Bonduelle prémium szeletelt gomba
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag levelestészta
2 egész tojás és 1 tojássárgája
1 dl tejszín
15 dkg reszeltsajt
2 tk. friss vagy szárított kakukkfű
só, bors
olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
½ kg burgonya
1 üveg Bonduelle prémium szeletelt gomba
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag levelestészta
2 egész tojás és 1 tojássárgája
1 dl tejszín
15 dkg reszeltsajt
2 tk. friss vagy szárított kakukkfű
só, bors
olívaolaj
1 üveg Bonduelle prémium szeletelt gomba
1 póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csomag levelestészta
2 egész tojás és 1 tojássárgája
1 dl tejszín
15 dkg reszeltsajt
2 tk. friss vagy szárított kakukkfű
só, bors
olívaolaj
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
- lépés 2A megmosott, egészben hagyott burgonyákat héjában, sós vízben főzzük félpuhára, majd várjuk meg ameddig kihűl, hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
- lépés 3Ameddig a krumpli fő, vágjuk karikákra a póréhagymát és dinszteljük meg egy serpenyőben, majd reszeljük hozzá a fokhagymát.
- lépés 4Szűrjük le a gombát és dobjuk a hagymához, adjuk hozzá a kakukkfüvet és pirítsuk össze pár percig magasabb lángon, sózzuk, borsozzuk.
- lépés 5Adjuk hozzá a burgonyát és keverjük bele az egész tojásokat, a tejszínt és a reszelt sajtot.
- lépés 6Olajozzunk ki egy hőálló tálat, majd kanalazzuk bele a tölteléket.
- lépés 7Borítsuk be a levelestésztával, szurkáljuk meg villával és végül kenjük meg a tetejét tojássárgájával.
- lépés 8Süssük az előmelegített sütőben kb. 30 percig, vagy amíg a tetején a tészta aranybarna lesz (vigyázzunk, hogy ne égjen meg). Tálaljuk langyosan, friss zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Spenótos-gombás galette
A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.
- FEDEZZE FEL A RECEPTET
Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával
Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ünnepi fogás a karácsonyi asztalra.
Fedezze fel ezt is...













