Pinterest

Burgonyás-gombás pite

A klasszikus pite sós és zöldséges újragondolása. Hidegen és melegen is fogyasztható, finom és illatos burgonyás-gombás pite, amit ebédre és vacsorára is tálalhatsz.
Hozzávalók
4 személyre
½ kg burgonya

1 üveg Bonduelle prémium szeletelt gomba

1 póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csomag levelestészta

2 egész tojás és 1 tojássárgája

1 dl tejszín

15 dkg reszeltsajt

2 tk. friss vagy szárított kakukkfű

só, bors

olívaolaj
hozzávalók 4 személyre
½ kg burgonya

1 üveg Bonduelle prémium szeletelt gomba

1 póréhagyma

2 gerezd fokhagyma

1 csomag levelestészta

2 egész tojás és 1 tojássárgája

1 dl tejszín

15 dkg reszeltsajt

2 tk. friss vagy szárított kakukkfű

só, bors

olívaolaj

Termékajánlatunk a recepthez

Prémium Szeletelt CsiperkegombaPrémium Szeletelt Csiperkegomba
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 180°C-ra.
  2. lépés 2
    A megmosott, egészben hagyott burgonyákat héjában, sós vízben főzzük félpuhára, majd várjuk meg ameddig kihűl, hámozzuk meg és vágjuk kisebb kockákra.
  3. lépés 3
    Ameddig a krumpli fő, vágjuk karikákra a póréhagymát és dinszteljük meg egy serpenyőben, majd reszeljük hozzá a fokhagymát.
  4. lépés 4
    Szűrjük le a gombát és dobjuk a hagymához, adjuk hozzá a kakukkfüvet és pirítsuk össze pár percig magasabb lángon, sózzuk, borsozzuk.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a burgonyát és keverjük bele az egész tojásokat, a tejszínt és a reszelt sajtot.
  6. lépés 6
    Olajozzunk ki egy hőálló tálat, majd kanalazzuk bele a tölteléket.
  7. lépés 7
    Borítsuk be a levelestésztával, szurkáljuk meg villával és végül kenjük meg a tetejét tojássárgájával.
  8. lépés 8
    Süssük az előmelegített sütőben kb. 30 percig, vagy amíg a tetején a tészta aranybarna lesz (vigyázzunk, hogy ne égjen meg). Tálaljuk langyosan, friss zöldsalátával.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Gombás-spenótos lasagne

    Gombás-spenótos lasagne

    Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Spenótos-gombás galette

    Spenótos-gombás galette

    A galette, a franciák forma nélkül készülő pitéje édes és sós változatban is rendkívül népszerű. Viszonylag könnyen hordozható, de mivel langyosan vagy forrón érdemes elfogyasztani, főleg vacsorákhoz, baráti összejövetelekhez vagy brunchokhoz ajánljuk.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET
  • Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával

    Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával

    Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ünnepi fogás a karácsonyi asztalra.

    FEDEZZE FEL A RECEPTET