Gombás-gorgonzolás tekercsek karamellizált hagymával
Telt, melengető ízű leveles tésztába töltött snack. Praktikus uzsonnára, de a sörkorcsolyának sem utolsó csigákat szinte bárki könnyedén elkészítheti bolti, konyhakész alapanyagból.
Közepes nehézségű
4 személy
70 perc
25 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle prémium szeletelt gombafejek
1 csomag leveles tészta
15 dkg gorgonzola
1 nagyobb lilahagyma
1 tojássárgája és 1 egész tojás
1 ek. barnacukor
friss kakukkfű
2 ek balzsamecet
olívaolaj
2 dkg vaj
só
bors
1 csomag leveles tészta
15 dkg gorgonzola
1 nagyobb lilahagyma
1 tojássárgája és 1 egész tojás
1 ek. barnacukor
friss kakukkfű
2 ek balzsamecet
olívaolaj
2 dkg vaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle prémium szeletelt gombafejek
1 csomag leveles tészta
15 dkg gorgonzola
1 nagyobb lilahagyma
1 tojássárgája és 1 egész tojás
1 ek. barnacukor
friss kakukkfű
2 ek balzsamecet
olívaolaj
2 dkg vaj
só
bors
1 csomag leveles tészta
15 dkg gorgonzola
1 nagyobb lilahagyma
1 tojássárgája és 1 egész tojás
1 ek. barnacukor
friss kakukkfű
2 ek balzsamecet
olívaolaj
2 dkg vaj
só
bors
- lépés 1A hagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel vékonyan. Vaj és olívaolaj keverékén kezdjük el párolni, enyhén sózzuk. Ha kezd összeesni, szórjuk rá a barnacukrot és pároljuk kb. 10 percig, végül locsoljuk meg a balzsamecetettel.
- lépés 2A gombát szűrjük le és adjuk a hagymához, melegítsük össze, morzsoljuk bele a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a tojássárgájával.
- lépés 3A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- lépés 4Tekerjük ki a levelestésztát és kenjük meg a gorgonzolával, majd kanalazzuk rá a gombás tölteléket és simítsuk el egyenletesen. Ha keményebb, szilárdabb gorgonzolát vettünk, morzsoljuk rá azt a gombás töltelékre.
- lépés 5A hosszabb felétől indulva tekerjük fel a tésztát, majd az így kapott kígyót vágjuk kb. 2 cm-es szeletkékre, amiket fektessünk sütőpapírral bélelt tepsire.
- lépés 6Verjük fel a tojás és kenjük meg vele a csigák tetejét.
- lépés 7Az előmelegített sütőben süssük aranybarnára (kb. 25 perc).
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Darált húsos, gombás-babos töltött batyu
Leveles tésztából készült háromszög alakú batyu recept darált húsos, gombás-babos töltelékkel. Tökéletes piknikre vagy uzsonnára, mivel jól szállítható. Friss salátával kiegészítve könnyű vacsorának is kiváló. Elkészítésében a gyerekek is segédkezhetnek.
Sós galette zöldborsóval és kecskesajttal
A sós, felhajtogatott szélű francia pite receptbe most gomba, spenót és zöldborsó kerül, kiegészítve édes ízű karamellizált hagymával. A végeredményt pedig a tetejére került tükörtojással koronázzuk meg.
Gombás lepény
Egyszerű, de nagyszerű recept: ropogós sajtos-gombás lepény. Ha szeretjük a gombás pizzát, ezzel se lőhetünk mellé!
Fedezze fel ezt is...