Gombás-gorgonzolás tekercsek karamellizált hagymával
Telt, melengető ízű leveles tésztába töltött snack. Praktikus uzsonnára, de a sörkorcsolyának sem utolsó csigákat szinte bárki könnyedén elkészítheti bolti, konyhakész alapanyagból.
Közepes nehézségű
4 személy
70 perc
25 perc
Hozzávalók
4 személyre
1 doboz Bonduelle prémium szeletelt gombafejek
1 csomag leveles tészta
15 dkg gorgonzola
1 nagyobb lilahagyma
1 tojássárgája és 1 egész tojás
1 ek. barnacukor
friss kakukkfű
2 ek balzsamecet
olívaolaj
2 dkg vaj
só
bors
1 csomag leveles tészta
15 dkg gorgonzola
1 nagyobb lilahagyma
1 tojássárgája és 1 egész tojás
1 ek. barnacukor
friss kakukkfű
2 ek balzsamecet
olívaolaj
2 dkg vaj
só
bors
hozzávalók 4 személyre
1 doboz Bonduelle prémium szeletelt gombafejek
1 csomag leveles tészta
15 dkg gorgonzola
1 nagyobb lilahagyma
1 tojássárgája és 1 egész tojás
1 ek. barnacukor
friss kakukkfű
2 ek balzsamecet
olívaolaj
2 dkg vaj
só
bors
1 csomag leveles tészta
15 dkg gorgonzola
1 nagyobb lilahagyma
1 tojássárgája és 1 egész tojás
1 ek. barnacukor
friss kakukkfű
2 ek balzsamecet
olívaolaj
2 dkg vaj
só
bors
- lépés 1A hagymát vágjuk félbe, majd szeleteljük fel vékonyan. Vaj és olívaolaj keverékén kezdjük el párolni, enyhén sózzuk. Ha kezd összeesni, szórjuk rá a barnacukrot és pároljuk kb. 10 percig, végül locsoljuk meg a balzsamecetettel.
- lépés 2A gombát szűrjük le és adjuk a hagymához, melegítsük össze, morzsoljuk bele a kakukkfüvet, sózzuk, borsozzuk és hagyjuk kihűlni, majd keverjük össze a tojássárgájával.
- lépés 3A sütőt melegítsük elő 180 fokra.
- lépés 4Tekerjük ki a levelestésztát és kenjük meg a gorgonzolával, majd kanalazzuk rá a gombás tölteléket és simítsuk el egyenletesen. Ha keményebb, szilárdabb gorgonzolát vettünk, morzsoljuk rá azt a gombás töltelékre.
- lépés 5A hosszabb felétől indulva tekerjük fel a tésztát, majd az így kapott kígyót vágjuk kb. 2 cm-es szeletkékre, amiket fektessünk sütőpapírral bélelt tepsire.
- lépés 6Verjük fel a tojás és kenjük meg vele a csigák tetejét.
- lépés 7Az előmelegített sütőben süssük aranybarnára (kb. 25 perc).
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Gombás-spenótos lasagne
Kiadós fogás, emellett gyerekbarát is, hiszen a krémes, besamel mártással készült lasagne-nak senki sem tud majd ellenállni. A gyerekek kedvencét, a tésztát ezúttal spenóttal és gombával kombináljuk és sajttal bőségesen megszórva ropogósra sütjük.
Karácsonyi quiche füstölt sonkával, zsályával, gombával
Könnyű karácsonyi quiche konyhakész tésztából. Egy kis salátával egyszerű, az alapanyagoktól mégis ünnepi fogás a karácsonyi asztalra.
Gombás lepény
Egyszerű, de nagyszerű recept: ropogós sajtos-gombás lepény. Ha szeretjük a gombás pizzát, ezzel se lőhetünk mellé!
Fedezze fel ezt is...