Pinterest

Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival

Sajtos, krémes, tepsiben sült mac and cheese, vajjal és sok-sok cheddarral. Laktató, egyszerűen elkészíthető recept az egész családnak, a klasszikus fogás zöldséges változata.
Közepes nehézségű
6 személy
45 perc
Hozzávalók
6 személyre
Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák

Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó

500 g makaróni vagy más, rövid tészta

150 g cheddar

50 g parmezán

550 ml tej

40 g vaj + a vajazáshoz

25 g liszt



bors

szerecsendió
hozzávalók 6 személyre
Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák

Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó

500 g makaróni vagy más, rövid tészta

150 g cheddar

50 g parmezán

550 ml tej

40 g vaj + a vajazáshoz

25 g liszt



bors

szerecsendió

Termékajánlatunk a recepthez

Fagyasztott Vapeur BrokkoliFagyasztott Vapeur Brokkoli
  1. lépés 1
    Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
  2. lépés 2
    Főzzük meg a tésztát a csomagoláson megadott ideig.
  3. lépés 3
    Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb lábasban és szórjuk bele a lisztet. Kevergessük pár percig.
  4. lépés 4
    Fokozatosan öntsük hozzá a tejet folyamatos keverés mellett. Sózzuk, borsozzuk és kevergessük további 5 percig, amíg elérjük a krémes állagot. Reszeljük bele a szerecsendiót is.
  5. lépés 5
    Adjuk hozzá a brokkolit és a zöldborsót és forrósítsuk át.
  6. lépés 6
    Keverjük bele a reszelt cheddart.
  7. lépés 7
    Vajazzunk ki egy hőálló tálat és terítsük el benne a kifőtt tésztát, majd kanalazzuk rá a brokkolis, zöldborsós keveréket. Keverjük össze.
  8. lépés 8
    Szórjuk meg parmezánnal a tetejét és süssük aranybarnára. Forrón fogyasszuk, könnyű salátát kínálhatunk mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
  • Újburgonya saláta

    Újburgonya saláta

    Ebben a kiadós, szezonális receptben a pirított, ropogós újburgonya sült lazaccal, spárgával, zöldborsóval és rukkolával lett összeforgatva, végül krémes, fokhagymás-kapros öntettel nyakon öntve.

  • Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval

    Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval

    A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.

  • Ananászos sült rizs

    Ananászos sült rizs

    Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.