Sütőben sült sajtos makaróni brokkolival
Sajtos, krémes, tepsiben sült mac and cheese, vajjal és sok-sok cheddarral. Laktató, egyszerűen elkészíthető recept az egész családnak, a klasszikus fogás zöldséges változata.
Közepes nehézségű
6 személy
45 perc
Hozzávalók
6 személyre
Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák
Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó
500 g makaróni vagy más, rövid tészta
150 g cheddar
50 g parmezán
550 ml tej
40 g vaj + a vajazáshoz
25 g liszt
só
bors
szerecsendió
Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó
500 g makaróni vagy más, rövid tészta
150 g cheddar
50 g parmezán
550 ml tej
40 g vaj + a vajazáshoz
25 g liszt
só
bors
szerecsendió
hozzávalók 6 személyre
Bonduelle Gyorsfagyasztott Brokkoli Rózsák
Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó
500 g makaróni vagy más, rövid tészta
150 g cheddar
50 g parmezán
550 ml tej
40 g vaj + a vajazáshoz
25 g liszt
só
bors
szerecsendió
Bonduelle Vapeur Gyorsfagyasztott Zöldborsó
500 g makaróni vagy más, rövid tészta
150 g cheddar
50 g parmezán
550 ml tej
40 g vaj + a vajazáshoz
25 g liszt
só
bors
szerecsendió
- lépés 1Melegítsük elő a sütőt 200 fokra.
- lépés 2Főzzük meg a tésztát a csomagoláson megadott ideig.
- lépés 3Olvasszuk fel a vajat egy nagyobb lábasban és szórjuk bele a lisztet. Kevergessük pár percig.
- lépés 4Fokozatosan öntsük hozzá a tejet folyamatos keverés mellett. Sózzuk, borsozzuk és kevergessük további 5 percig, amíg elérjük a krémes állagot. Reszeljük bele a szerecsendiót is.
- lépés 5Adjuk hozzá a brokkolit és a zöldborsót és forrósítsuk át.
- lépés 6Keverjük bele a reszelt cheddart.
- lépés 7Vajazzunk ki egy hőálló tálat és terítsük el benne a kifőtt tésztát, majd kanalazzuk rá a brokkolis, zöldborsós keveréket. Keverjük össze.
- lépés 8Szórjuk meg parmezánnal a tetejét és süssük aranybarnára. Forrón fogyasszuk, könnyű salátát kínálhatunk mellé.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Újburgonya saláta
Ebben a kiadós, szezonális receptben a pirított, ropogós újburgonya sült lazaccal, spárgával, zöldborsóval és rukkolával lett összeforgatva, végül krémes, fokhagymás-kapros öntettel nyakon öntve.
Pytt I Panna svéd egytálétel csicseriborsóval
A tipikus skandináv recept eredetileg a maradékok felhasználására készült, alapja az apró kockára vágott krumpli és maradék sült hús. Hagymával, fokhagymával, bacon-nel, csicseriborsóval és zöldborsóval tehetjük teljessé. Kiválóan illik hozzá a tükörtojás és a savanyúság.
Ananászos sült rizs
Szezámolajjal, fokhagymával, szójaszósszal, chilivel és gyömbérrel ízesített pirított rizs recept, friss ananász kockákkal, kukoricával és zöldborsóval, újhagymával és tojásrántotta csíkokkal. Opcionálisan pirított garnéla is kerülhet rá.
Fedezze fel ezt is...