Sültpaprika-krémleves garnélanyárssal és kukorica salsával
Ez az istenien finom sültpaprika-krémleves kukorica salsával és ropogós garnélanyárssal tálalva garantáltan mexikói hangulatot varázsol az étkezőasztal körül. Ha kulináris utazásra vágysz, kövesd a receptet, és irány Dél-Amerika!
Közepes nehézségű
4 személy
40 perc
15 perc
Megfizethető
Hozzávalók
4 személyre
1 Bonduelle Gold csemegekukorica
1 kg kápia vagy piros kaliforniai paprika (1 db a salsához szükséges)
150 g fagyasztott garnéla
1 kisebb vöröshagyma
1 l alaplé
1 ek paradicsompüré
1.5 dl tejszín
½ tk. füstölt pirospaprika
¼ tk. cayenne bors
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi lilahagyma
1 chili
1 lime
só
bors
olívaolaj
nyársak
1 kg kápia vagy piros kaliforniai paprika (1 db a salsához szükséges)
150 g fagyasztott garnéla
1 kisebb vöröshagyma
1 l alaplé
1 ek paradicsompüré
1.5 dl tejszín
½ tk. füstölt pirospaprika
¼ tk. cayenne bors
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi lilahagyma
1 chili
1 lime
só
bors
olívaolaj
nyársak
hozzávalók 4 személyre
1 Bonduelle Gold csemegekukorica
1 kg kápia vagy piros kaliforniai paprika (1 db a salsához szükséges)
150 g fagyasztott garnéla
1 kisebb vöröshagyma
1 l alaplé
1 ek paradicsompüré
1.5 dl tejszín
½ tk. füstölt pirospaprika
¼ tk. cayenne bors
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi lilahagyma
1 chili
1 lime
só
bors
olívaolaj
nyársak
1 kg kápia vagy piros kaliforniai paprika (1 db a salsához szükséges)
150 g fagyasztott garnéla
1 kisebb vöröshagyma
1 l alaplé
1 ek paradicsompüré
1.5 dl tejszín
½ tk. füstölt pirospaprika
¼ tk. cayenne bors
1 csokor petrezselyem
1 gerezd fokhagyma
1 kicsi lilahagyma
1 chili
1 lime
só
bors
olívaolaj
nyársak
- lépés 1Tegyük a paprikát egy tepsibe (1 darabot tegyünk félre a salsához) és 200 fokon süssük addig, ameddig fekete foltok jelennek meg rajta.
- lépés 2Ameddig sül, készítsük el a kukorica salsát: tegyük egy tálba a kukoricát, majd vágjuk apróra a félretett paprikát és adjuk a kukoricához. Vágjuk apróra a lilahagymát, a chilit és a petrezselymet, majd ezt is tegyük a tálba. Facsarjuk bele a lime levét és öntsünk hozzá egy kevés olívaolajat, sózzuk.
- lépés 3Egy serpenyőben hevítsünk olívaolajat és adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, 1-2 percig pároljuk, majd adjuk hozzá a garnélát, sózzuk-borsozzuk és pároljuk készre.
- lépés 4Ha a paprika megsült, vegyük ki és fedjük le legalább 5-10 percre, hogy a héja fellazuljon, majd pucoljuk meg és csumázzuk ki.
- lépés 5Vágjuk fel a vöröshagymát és egy lábosban kezdjük el párolni. Adjuk hozzá a füstölt pirospaprikát, a cayenne borsot és a paradicsompürét, végezetül a feldarabolt paprikát.
- lépés 6Öntsük fel az alaplével, sózzuk és forraljuk 5 percig, adjuk hozzá a tejszínt és pürésítsük.
- lépés 7Tálalás előtt szúrjuk a garnélákat a nyársra és helyezzük a tányér szélére, a salsából pedig kanalazzunk a leves tetejére.
Próbálja ki ezt a receptet is!
Könnyű
Közepes nehézségű
Nehéz
< 15 perc
15 - 45 perc
45 perc +
Mini hamburger kukoricás coleslaw salátával
Pont mint a nagy hamburger, de most mini változatban, piknikre hangolva, fogpiszkálóval átszúrva. Klasszikus coleslaw saláta receptet érdemes készíteni hozzá egy kis csavarral: finom, édes kukoricával.
Sonkás-kukoricás frittata
Finom, olcsó, ráadásul könnyen elkészíthető recept! A tojásos lepénybe ezúttal párolt póréhagyma, főtt sonka, kukorica és friss petrezselyem került, amely könnyen tárolható, így másnapra is tökéletes.
Mexikói csirke pikánsan
Pikáns mexikói fűszerek, csípős kolbász és omlós csirke. Ismerjük meg ezt a dél-amerikai stílusban készített babos-csirkés receptet sok-sok fűszerrel ízesítve.
Fedezze fel ezt is...